Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou obre el període d’inscripció de dos nous projectes formatius de la Casa d’Oficis

Els joves interessats podran adreçar-se a l’Oficina de Treball de l’Ajuntament, situat a la segona planta de l’edifici, fins al 1 d’octubre

dimarts 21 setembre 2010

L’Ajuntament de Salou ha aprovat el nou projecte formatiu de la Casa d’Oficis que donarà ocupació a una vintena de joves. Aquest projecte que compta amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya de la Generalitat i el Fons Social Europeu promourà l’adquisició de coneixements professionals per tal de que joves en situació d’atur puguin trobar una ocupació.  Els joves interessats que han de ser ciutadans de Salou podran adreçar-se a l’Oficina de Treball de l’Ajuntament, situat a la segona planta de l’edifici, fins al 1 d’octubre.

El programa està dirigit a joves major de 16 anys i menors de 25 anys, que siguin demandants d'ocupació inscrits a la Borsa de Treball Municipal i a l'Oficina de Treball de la Generalitat corresponent. El nou pla s’integra  en les polítiques actives d'ocupació dels projectes Impuls – Treball i desenvolupa un pla formatiu combinant continguts teòrics i pràctics. Es dona especial importància al treball efectiu per tal de dotar de professionalitat els seus participants i aconseguir la seva inserció laboral. En aquest sentit, la formació especialitzada que oferirà la Casa d’Oficis anirà adreçada a dos especialitats professionals: 
 
Informàtica: orientada a l’elaboració de peces informatives i reportatges audiovisuals  per mitjans de comunicació

 Operador de sistemes de rec automàtic

Els treballadors participants han de tenir una edat compresa entre 16 i 24 anys (menors de 25). Aquest projecte de la Casa d’Oficis tindrà una durada de 12 mesos, els sis primers estaran adreçats a la formació i adquisició de les habilitats necessàries pel correcte desenvolupament dels coneixements tècnics de cada àrea  i la resta, a més de formació, els alumnes desenvoluparan ja tasques professionals.
Els primers sis mesos del programa els participants percebran una beca de 9 euros per dia per la seva assistència i aprofitament. Posteriorment, durant la resta del programa, els alumnes percebran un salari del 75% del Salari mínim Interprofessional.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha remarcat que “fa  temps que considerem prioritari impulsar el màxim nombre de projectes que facin efectives les polítiques ocupacionals per les que l’actual equip de Govern està apostant” i ha afegit que “és imprescindible estar al costat dels joves i oferir-los les eines i ponts necessaris per tal que puguin sortir de la situació d’atur a la que s’han vist abocats per l’actual context econòmic i que els ha convertit en un dels col·lectius més vulnerables”.

Document Actions