Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou obté el ‘Segell Infoparticipa 2020’ a la qualitat i transparència de la comunicació local

dimarts 11 maig 2021

El Consistori, a través del Departament de Qualitat, ha aconseguit, en l’avaluació del model InfoParticipa, una puntuació de 92,31%, sobrepassant el llindar del 90%, com el millor resultat des que s’implementa aquest model. Així mateix, Salou ha quedat en primer lloc a la comarca del Tarragonès; i en segon, a tota la província

Aquest segell l’atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en reconeixement a les bones pràctiques en matèria de transparència que realitzen els ajuntaments, consells comarcals i diputacions de Catalunya

L’alcalde de Salou, Pere Granados, va rebre ahir a la tarda el guardó, durant l’acte de lliurament, a l’auditori de la UAB, a Cerdanyola del Vallès

 

L’Ajuntament de Salou ha obtingut el ‘Segell Infoparticipa 2020’ a la qualitat i transparència de la comunicació local, de mans de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), després d’un gran procés de treball per aconseguir millorar els processos de recopilació i publicació d’informació, en base als indicadors del model Infoparticipa, per tal de complir amb el nivell d’exigència proposat.

Un dels models de referència en l’avaluació de la transparència a les Administracions Públiques a Catalunya és Infoparticipa, de la Universitat Autònoma de Barcelona, que s’implementa des de l’any 2012: http://www.mapainfoparticipa.com/ Aquest model, que va més enllà de les obligacions establertes per la normativa vigent, també és reconegut a altres comunitats autònomes com la Comunitat Valenciana, Madrid o Múrcia. Es reconeix amb el “Segell Infoparticipa”, en funció del nombre d'habitants, les administracions que superen un tant per cent dels indicadors del model; en el cas de Salou, el 90%.

Salou ha assolit, per primer cop, en l’avaluació de dit model, una puntuació de 92,31%, sobrepassant el llindar del 90%, com el millor resultat des que s’implementa. 

L’alcalde de Salou, Pere Granados, en nom de la Corporació, va rebre, ahir a la tarda, el guardó, durant l’acte de lliurament que va tenir lloc a l’auditori del Campus de la UAB, a Cerdanyola del Vallès.

Granados ha destacat que aquest reconeixement “posa de manifest la feina i l'impuls de l'Equip de Govern per avançar en l'àmbit de la transparència, i el seu compromís amb l'explicació dels processos a la ciutadania”. Així mateix, ha afegit que "Salou veu reconeguda, d'aquesta manera, la bona qualitat i transparència de la comunicació pública local".  

Per la seva banda, el regidor de Serveis Generals, Jesús Barragán, ha volgut destacar que "aquest guardó no respon a un fet puntual, sinó que és el resultat d'una estratègia organitzativa que pretén prioritzar la transparència i el Govern Obert”. També ha destacat el fet que Salou hagi quedat en primer lloc a la comarca del Tarragonès; i en segon, a tota la província.

L’acte de lliurament, que fou conduït pel periodista Carles Mesa, del programa ‘No es un día cualquiera’, a RNE, va comptar amb la benvinguda a càrrec de Javier Lafuente Sancho, rector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Així com amb la intervenció d’Armand Balsebre Torroja, catedràtic i director del ComSET (Comunicación Sonora, Estratégica y Transparencia), de la UAB; i amb la conferència d’Estrella Montolío Durán, catedràtica de Llengua Espanyola a la Universitat de Barcelona. Per últim, va arribar el torn de paraula de Bernat Solé Barril, conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya.

Galeria d'imatges

DIPLOMA.jpg
PERE GRANADOS SEGELL INFOPARTICIPA.png
1.png
2.png
3.png
4.png
5.png
6.png
BANNER INFOPARTICIPA 1.jpeg
BANNER INFOPARTICIPA 2.jpeg

Document Actions