Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou organitza més d’una trentena d’iniciatives ludicoculturals, en el marc de l’Agenda d’Estiu 2021

dijous 08 juliol 2021

Destaquen el concert de Cadena Dial, amb Blas Cantó, el 14 de juliol; la IV edició del Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou; l’Espectacle Bozzà, el 24 de juliol; la tradicional Calada de les Malles de Sant Pere, el 16 de juliol; i els cicles de sardanes i havaneres, durant tot l’estiu, entre altres activitats

A nivell comercial, també es podrà visitar la Fira Fora Stocks, del 16 al 18 de juliol, i del 20 al 22 d’agost; i el Salou de Moda, del 10 al 12 de setembre

També es podrà gaudir, en família, de l’estiu, a la Biblioteca, a la platja, i amb un gran ventall d’activitats esportives

 

L’Ajuntament de Salou ha organitzat una nova edició de l’Agenda d’Estiu 2021, una completa programació que compta amb més d’una trentena d’iniciatives culturals, comercials, esportives i d’oci, per gaudir, en família, dels mesos de juliol i agost.

En l’elaboració d’aquest programa, hi ha participat l’àrea de Serveis Culturals, la regidoria de Joventut, la regidoria de Foment de l’Esport, l’ àrea de Dinamització Econòmica i el Patronat Municipal de Turisme, amb la col·laboració de Cadena Dial i de l’Associació Shopping Salou Comerciants i Empresaris.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assenyalat que “estem molt satisfets amb aquesta programació, ja que, gràcies a l’esforç i il·lusió de totes les àrees i regidories implicades, hem aconseguit recuperar els actes que realitzàvem abans de l’arribada de la pandèmia”.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, també ha explicat que “l’estiu, amb el bon temps que comporta, convida la gent a sortir”; i, és per això que “hem preparat un conjunt d’activitats per a tots els públics, perquè tothom pugui gaudir del mesos estivals al carrer, amb les mesures oportunes, aquest any”.

El primer dels actes a destacar és el concert de Cadena Dial amb Blas Cantó, organitzat per l’àrea de Serveis Culturals de l’Ajuntament, el proper dimecres, 14 de juliol, a les 21 h, a la plaça de les Comunitats Autònomes. Cal dir que és imprescindible disposar d’una invitació, que s’ha adquirir, a partir de demà divendres, a les 10 h, a través de Cadena Dial, en aquest enllaç (FES CLIC AQUÍ), per poder accedir al recinte.

El cicle d’havaneres tindrà lloc els dies 16 i 24 de juliol, i l’1 i el 28 d’agost, a les 22 h, en diferents espais de la ciutat. I, el cicle de sardanes es farà els diumenges 25 de juliol, i 22 i 29 d’agost, a les 20 h, també, en diferents indrets del municipi, i amb la participació de cobles del territori, com són la Cobla La Principal de Tarragona, la Cobla Mediterrània i la Cobla Contemporània. Per a ambdós actes, l’aforament és limitat, i l’accés a les instal·lacions s’obrirà 30 minuts abans de l’inici de l’acte.

També, cal destacar la IV edició del Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou, que tornarà a Salou els dies 31 de juliol, a la Masia Catalana; el 21 d’agost, a la Torre Vella; i el 5 de setembre, als jardins del Patronat Municipal de Turisme.

D’altra banda, es podrà gaudir el dia 16 de juliol, a les 20.30 h, a la Platja de Ponent, de la tradició marinera de la vila de Salou, amb la Calada de les Malles de Sant Pere, a càrrec de la Societat de Pescadors Santa Maria del Mar.

Per als joves, la regidoria de Joventut també ha preparat l’Espectacle Bozzà!, a càrrec del duo acrobàtic amb estructura d’aeris Baires Bozzà, que tindrà lloc el dissabte, 24 de juliol, a les 21 h, als jardins de la Masia Tous. Cal dir que l’aforament és limitat, i l’accés a les instal·lacions s’obrirà 30 minuts abans de l’inici de l’acte.

Pel que fa a activitats comercials, es durà a terme la Fira Fora Stocks, els dies 16, 17 i 18 de juliol, i 20, 21 i 22 d’agost, de 10 a 24 h, al Passeig Jaume I; i el Salou de Moda, els dies 10, 11 i 12 de setembre, on els establiments del municipi donaran a conèixer les noves col·leccions de la temporada tardor/hivern.

Així mateix, la Biblioteca Pública Municipal de Salou ha organitzat un conjunt d’activitats per aquest estiu, com ‘Perduts en els contes’, a càrrec de la contacontes Silvia Palazón, cada dijous de juliol i agost, a les 18.30 h; el Taller de lettering lector, a càrrec de Laia Martínez, de Craft & Artists, els dies 27 i 29 de juliol, a les 18.30 h; i el Taller d’enquadernació japonesa, també amb Laia Martínez, els dies 3 i 5 d’agost, a les 18.30 h. Aquestes activitats són de caràcter gratuït, i cal inscripció prèvia.

Pel que fa a les activitats esportives, la regidoria de Foment de l’Esport ha organitzat, conjuntament amb el Patronat Municipal de Turisme, l’Espai Familiar de Platja, des del 5 de juliol i fins al 29 d’agost, en horari de 10 a 13 h, i de 18 a 19 h, a la platja de Llevant; el Club Infantil de Platja, fins al 31 d’agost, de 10 a 13 h, i de 17 a 19 h, a la platja de Llevant; i les activitats esportives de platja, també fins al 31 d’agost, de 10.15 a 11 h, i de 17 a 18 h, a Llevant.

També destaquen, a nivell esportiu, la Salou Youth Cup, fins avui, 8 de juliol; el Torneig de Futbol Platja, del 26 al 31 de juliol; el Torneig solidari de Futbol 7 nocturn – Murielle Reig, el 30 de juliol; el Trofeu 3x3 de Bàsquet, el 6 d’agost; el Trofeu Platja d’Europa UD Salou, el 15 d’agost; i, per últim, el Torneig de Bàsquet, del 3 al 5 de setembre.

 

Altres iniciatives per a l’estiu

Aquests mesos de juliol i agost, també es poden gaudir de les exposicions de la Torre Vella, fins al 16 de juliol, amb l’artista Sonia Toneu; i del 23 de juliol i fins al 28 d’agost, amb l’artista Carles Pujol. L’horari de visita és de dilluns a dissabte, de 18 a 21 h. L’entrada és gratuïta i l’aforament, limitat.

També es podrà admirar l’exposició d’escultures ‘De la mitologia dels somnis a la realitat quotidiana’, de l’artista Martí Rom, del 24 de juliol al 30 de setembre de 2021, al Passeig de Jaume I. Estarà formada per 18 peces escultòriques de gran format, a l’aire lliure.

Així mateix, del 6 a 15 d’agost es podran tornar a viure les Nits Daurades; i la Festa del Rei Jaume I, de l’1 al 5 de setembre.

Recordar que, a més, es troba obert el Mercadet de l’Espigó, amb 12 parades de productes d’artesania, cada dia, en horari de 19 h i fins a la mitjanit, a l’Espigó del Moll de Salou.

I, per últim, també es poden gaudir els diferents espectacles de les fonts de Salou, tots els dies, fins al 10 de setembre, com el de la Font Lluminosa,  a les 23 h; el de la Font Cibernètica, a les 22 h; i el de la Font del Laberint, de 18 a 24 h. De l’11 de setembre a l’1 de novembre, continuaran funcionant, els divendres, dissabtes, vigílies i festius.

 

Mesures de seguretat

Per garantir la seguretat en totes les activitats, aquestes seran amb aforament limitat i seguint les normatives de seguretat i accés per prevenir la COVID-19. Caldrà seguir les indicacions per accedir als recintes. Els menors de 16 anys hauran d’entrar amb el pare, la mare o un tutor legal. També, serà obligatori l’ús correcte de la màscara en totes les activitats; i utilitzar els dispensadors de gel hidroalcohòlic que hi haurà a l’entrada del recinte. Un cop ocupada la localitat, serà necessari no moure’s fins que acabi l’acte, per tal d’evitar encreuaments. I no es podrà accedir als recintes amb beguda ni menjar.

Fitxers adjunts

Document Actions