Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou permet l’ajornament de les taxes d’obertura dels locals comercials

Es tracta d’una mesura de suport a l’emprenedor per tal que aconsegueixi liquiditat amb l’arribada de la temporada alta

dilluns 11 febrer 2013

La regidoria de Gestió Econòmica i Ocupació de l’Ajuntament de Salou, amb la finalitat de pal·liar els problemes de liquiditat que tenen moltes empreses a l’hora de dur a terme els pagaments de les taxes d’obertura dels locals comercials abans de l’inici de la temporada turística ha decidit un any més prorrogar –i ja en van quatre- algunes mesures d’ajornament d’obligacions tributàries. L’any passat un total 53 activitats van acollir-se a aquesta mesura.

En aquest sentit, com ha explicat el regidor de l’Àrea, Jesús Barragán, “busquem poder ajudar a l’empresari a iniciar una nova activitat comercial al municipi de Salou i evitar que el finançament de la taxa per obertura de locals comercials es realitzi especialment amb crèdits bancaris”, ha apuntat. “La finalitat és que la taxa es financi per recursos propis que generi l’activitat recentment iniciada”.

És per tot això que aquesta ajuda consisteix en ajornar la taxa d’obertura de locals comercials, sense presentació d’aval ni generació d’interessos i, a més, l’ajuda es podrà aplicar a una o diverses activitats iniciades per la mateixa persona.

Segons les bases la persona sol·licitant ha de reunir la condició d’empresari (persona física o jurídica), segons la legislació mercantil i fiscal vigent i ha de sol·licitar iniciar una activitat econòmica comercial al municipi de Salou (comerç, serveis, hostaleria, hotels, etcètera). La presentació de sol·licituds es realitzarà en el mateix moment de presentar la comunicació d’inici d’activitat o en el moment de formalitzar i en ser notificada l’acta d’inspecció fiscal de la taxa de l’activitat i, en tot cas, com a màxim fins al 17 de juny de 2013. Les dates límit per efectuar el pagament ajornat serà com a màxim, depenent de la data de notificació el 31 de juliol de 2013.

El regidor de Gestió Econòmica i Hisenda,  ha conclòs que “aquesta és una més de les mesures que està impulsant l’Ajuntament  dintre del seu Pla per fomentar l’estalvi i facilitar als contribuents el pagament dels impostos i altres taxes”. Els empresaris podran formalitzar l’ajornament a través d’una instància a les oficines de l’OAC.

 

Galeria d'imatges

DSCN9973.JPG

Document Actions