Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou permetrà l’obertura de restaurants musicals en tot l’àmbit municipal

dijous 11 febrer 2016

Es modifica el POUM i s’acaba amb la implantació exclusiva d’aquests establiments a la zona d’oci del C/ Carles Buigas

 

Es permetrà l’activitat musical 12 vegades l’any a la resta de bars i restaurants que així ho sol·licitin

 

L’Ajuntament de Salou està disposat a seguir donant suport a l’empresariat local relacionat amb els establiments relacionats amb l’oci i el turisme a través de la implementació de la figura del restaurant musical. D’aquesta manera s’acaba amb la zonificació única de lleure al municipi.

Es dóna la circumstància que quan es va aprovar el Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) l’any 2003, es va aplicar una política més restrictiva i que delimitava les activitats musicals exclusivament a la zona més turística: és a dir, en l’àmbit entre l’Avinguda Andorra; l’autovia de Tarragona; el carrer Pompeu Fabra, el carrer Vendrell i carrer Torremolinos en la zona del nucli urbà de Salou; així com també dins la zona comercial situada al carrer Punta del Cavall davant l’hotel de Cap Salou.

 

Des de l’aprovació del POUM l’any 2003, explicava el regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut, s’han donat canvis normatius destacables, com una nova Llei de regulació administrativa dels espectacles públics i d’activitats recreatives de la Generalitat i el decret que la desenvolupa; la qual, sumada a la modificació de l’ordenança municipal de sorolls i vibracions (el passat mes de novembre del 2015) “fa que ens haguem de replantejar una norma municipal de fa 13 anys”. En aquest sentit, tant els canvis normatius recents, com les particularitats de Salou com a municipi turístic, han motivat aquesta proposta de modificació del POUM. “No té cap sentit que la Generalitat obri la possibilitat de crear la figura del restaurant musical i que un municipi com el nostre no faci una adaptació d’una norma pròpia ja obsoleta”, apuntava Montagut. “Donem resposta a moltes peticions que hem tingut”, però advertia que alhora aquesta norma vol salvaguardar els paràmetres de qualitat en matèria de soroll al municipi.

 

Aquesta norma s’aplicarà -un cop aprovada definitivament abans de l’estiu- a tots els restaurants de nova creació que així ho sol·licitin però també -afegia el regidor- “donem la possibilitat als bars i restaurants de la resta del municipi, i per no crear greuges comparatius, a que puguin realitzar un màxim de 12 actuacions musicals l’any prèvia petició d’autorització municipal i sempre que els seus locals, estiguin on estiguin, compleixin uns requisits”. En aquest sentit, Montagut ha advertit que s’estarà al cas de que es compleixi la normativa de contaminació acústica i els requisits tècnics corresponents.

 

El proper ple municipal passarà a aprovació inicial aquesta proposta, que es preveu pugui aplicar-se de cara a aquest estiu.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

terrasses.jpg
locals_carrer_colon02.jpg

Document Actions