Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou, pioner a la zona en oferir el servei de videoconferència per atendre la ciutadania

dilluns 06 abril 2020

L’equip de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, format per 7 persones, es podrà connectar amb els i les demandants d’informació i tràmits mitjançant videotrucada, a través de l’ordinador, a més de per telèfon i correu electrònic

Es tracta d’un sistema que esdevé una recomanació inclosa a la Guia del Teletreball Col·laboratiu, publicada pel Consorci d’Administració Oberta de Catalunya (AOC)

L’alcalde de Salou, Pere Granados, manifesta que ‘volem donar el màxim de facilitats a les persones interessades, perquè ens facin arribar les seves peticions, en aquest periode de confinament, arran de l’estat d’alarma’

El regidor de Serveis Generals, Jesús Barragán, ha dit que ‘el mètode serà molt eficaç per tal de complementar l’assistència telefònica, en els casos més complicats de resoldre’

L’Ajuntament de Salou, a través de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) tindrà un servei de videoconferència per atendre les demandes de les persones. Es tracta d’una iniciativa que esdevé una recomanació inclosa a la Guia del Teletreball Col·laboratiu, publicada pel Consorci d’Administració Oberta de Catalunya (AOC).

Cal dir que Salou, en aquests moments, esdevé pioner en implantar-lo a la zona, a través del Departament de Qualitat de l'Ajuntament.

Així, l’equip de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, format per 7 persones, es podrà connectar amb els demandans d’informació i tràmits mitjançant videotrucada, a través de l’ordinador, a més de per telèfon i correu electrònic, els dos procediments habituals, fins ara.

L’eina utilitzada és de fàcil ús, amb el navegador web, i no necessita cap instal·lació a l’ordinador de la persona interessada que demana informació.

Serà una atenció més propera i didàctica que permetrà als treballadors i treballadores de l’OAC veure directament el ciutadà / na i la seva pantalla d’ordinador, la qual cosa els permetrà donar-li una informació més acurada i personalitzada, en base a la consulta plantejada.

Cal recordar que el grup de persones que presta servei a l’OAC treballa, des del primer moment, per facilitar, al màxim, la tramitació administrativa a la població, en un escenari en què la mobilitat està limitada i l’atenció presencial a les Administracions Públiques està suspesa.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat que “des de l’Ajuntament, volem donar el màxim de facilitats a tothom perquè ens faci arribar les seves peticions, en aquest periode de confinament, arran de l’estat d’alarma”. El batlle ha afegit que “les circumstàncies actuals requereixen molta agilitat d’adaptació per poder continuar treballant amb normalitat i oferint el màxim rendiment i resultats”.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Generals, Jesús Barragán, ha dit que “el sistema serà molt eficaç per tal de complementar i compensar l’assistència telefònica, en els casos més complicats de resoldre”. L’edil ha afegit que “tenim un equip de persones molt ben preparat i disposat a fer els canvis necessaris perquè la nostra Administració local pugui continuar funcionant a ple rendiment”.

Recordem que en aquests moments, més de 200 persones de l’Ajuntament de Salou estan habilitades, des del passat dia 16 de març, per complir amb la seva jornada laboral a través del teletreball. Totes elles treballen a distància, des de les seves llars, i usant internet, gràcies a l’adaptació exitosa que ha realitzat l’equip de la secció de Sistemes d’Informació del Consistori. Aquesta nova fórmula s’ha emprat com a conseqüència de l’obligatorietat de confinament decretada pel Govern de l’Estat per prevenir la propagació de la COVID-19, coronavirus.

A més dels canals habituals d’atenció ciutadana, on es poden fer arribar les consultes d’informació general i administrativa, a través del correu electrònic: oac@salou.cat i del telèfon: 977 309 292, s’ha habilitat un canal exclusiu d’assistència en la tramitació telemàtica per la Seu electrònica (https://seu.salou.cat), a través de l’email assistencia@salou.cat i del telèfon: 687 209 356.

Galeria d'imatges

foto1.jpg

Document Actions