Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou planta un arbre per la Pau

dijous 07 març 2019

La plaça de la Pau es convertirà aquest dissabte en el centre d’expressió dels salouencs i salouenques, per declarar Salou “municipi per la Pau i la no violència”

L’alcalde de Salou, Pere Granados, convida a tota la població a participar en aquest acte, per tal de sumar-se a aquest gest en favor de la Pau

Aquest dissabte dia 9, a partir de les 12 hores, els salouencs i salouenques que vulguin podran desplaçar-se al lloc del recent plantat “arbre per la Pau”, situat a la mateixa plaça de la Pau, per tal de dipositar en una bústia el seu compromís i desig contra la violència i a favor de la Pau.

Aquest acte de plantada d’un arbre per la Pau és dedicat a la memòria de les “víctimes d’actes violents” i organitzat en compliment d’un acord plenari on es declarava Salou “municipi per la Pau i la no violència”; tot manifestant el “reconeixement i record a totes les víctimes d’actes violents, inclosos els ferits i els familiars que han patit i pateixen les conseqüències físiques i psicològiques”.

L’arbre que s’ha plantat es un Cercis Siliquastrum,  arbre de Judea o també anomenat de l’amor per la forma de cor de les seves fulles. És originari de l’Orient Mitjà i va ser portat a les nostres terres en temps de les Croades, al segle XIV. Ben aviat es plantà als herbolaris i jardins dels principals monestirs i convents, i era apreciat per ser referent de Terra Santa i sobretot per la seva espectacular floració, de color púrpura, que marca la fi de l’hivern i l’inici del bon temps. S’ha convertit així en símbol d’esperança, conciliació i pau.

 

Document Actions