Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou posa en marxa el nou portal de Transparència

dimecres 23 desembre 2015

Aquesta nova finestra, accessible des de la web www.salou.cat pretén acostar la feina de la corporació a la ciutadania aportant més dades i informació

L’Ajuntament de Salou posa en funcionament el seu Portal de Transparència, donant compliment a la nova legislació estatal i autonòmica en aquesta matèria. Aquest portal, accessible des de la pàgina web corporativa www.salou.cat , es presenta com a eina perquè els ciutadans puguin estar al dia del treball que du a terme la corporació, accedint a la informació pública més rellevant.

El portal es divideix en cinc àrees: l’apartat de Transparència conté la informació corporativa publicada, destacant la normativa vigent i en tramitació, el pressupost i la seva execució, les subvencions atorgades, els convenis de col·laboració subscrits, els contractes públics, la plantilla i retribucions, i la informació referent als càrrecs electes. En l’apartat referent al Dret d’accés es presenta un formulari perquè qualsevol interessat pugui sol·licitar l’accés a qualsevol expedient administratiu. Els Indicadors mostren el grau de transparència de la corporació en base als criteris d’organismes externs com Transparència Internacional, i la Universitat Autònoma de Barcelona. L’espai de Dades Obertes recollirà la informació pública en format reutilitzable amb l’objectiu de que la informació pugui ser explotada per tercers. Finalment, a Participació trobarem diferents formularis per tal de fer arribar a l’ajuntament les propostes dels interessats.

L’alcalde Pere Granados ha destacat l’esforç de la corporació a l’hora d’elaborar aquest gran projecte que inclou els diversos apartats però que tenen com a finalitat conjunta exterioritzar la feina que es du a terme. “Hem obert una nova finestra per estar més a prop dels salouencs i salouenques i que els ciutadans puguin observar la feina desenvolupada per l’administració d’una manera simple i sense obstacles”.

La informació del portal s’anirà actualitzant periòdicament per tal d’oferir les dades més actuals, i anirà incrementant el nombre de continguts publicats. En aquesta línia, el regidor de Serveis Interns, Jesús Barragán, ha volgut instar a la ciutadania a  que participin en el desenvolupament del portal, indicant quina informació troben a faltar i que creuen hauria de ser publicada. A més, ha assenyalat “aquest projecte és de llarg recorregut i pretén anar més enllà del que la normativa exigeix; contemplant la reestructuració de casi tots els procediments interns per adaptar-los a les noves expectatives de la ciutadania en relació amb la transparència dels serveis públics”.

Galeria d'imatges

transparencia.jpg

Document Actions