Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou posa en marxa una eina telemàtica de participació

dijous 24 març 2016

L’objectiu es el de desplegar els principis del Govern Obert i la transparència en la gestió municipal; augmentant la relació amb el ciutadà

L’Ajuntament de Salou posa en marxa una eina telemàtica de participació anomenada “Altaveu Ciutadà” amb l’objectiu de seguir treballant per un govern més obert i transparent. Segons l’alcalde, Pere Granados, “aquesta eina permetrà disposar d’un baròmetre d’opinió per reorientar i adaptar les polítiques de govern, interactuant amb la ciutadania, i impulsar la democràcia participativa i la millor implicació ciutadana mitjançant una eina de democràcia electrònica”.

Es basa en la metodologia dels “panels” ciutadans, mitjançant els quals s’obté informació periòdica de temàtiques especifiques i d’interès, d’una mostra de població que passen a configurar-se com interlocutors. Són persones que col·laboren lliure i voluntàriament com si fossin corresponsals, i van abocant les seves percepcions i opinions.

En el cas de Salou la metodologia aconsella una mostra de població de 90 – 100 panelistes (participants), per a cada “onada”, amb un procés de captació prèvia que dissenya, posa en marxa i realitza l’empresa.

Es preveu que es dissenyin dues “onades” l’any, que pot variar en funció de les necessitats, i que es realitzen mitjançant formularis telemàtics. Un cop finalitzada cada “onada”, l’empresa presentarà un anàlisi-valoració dels resultats, amb informes estratègics per adaptar les polítiques municipals.

 

Galeria d'imatges

altaveu_ciutada.jpg

Document Actions