Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou prepara una exposició d’homenatge a l’artista Luis Herranz Zabal

dilluns 08 febrer 2016

El pintor també  havia estat regidor a l’ajuntament a finals dels anys 90

La mostra, s’organitzarà el proper mes de març, un cop finalitzada l’actual exposició d’artistes locals

L’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Salou organitzarà, un cop passada la mostra d’artistes locals que actualment es pot veure a la Torre Vella una mostra monogràfica sobre el pintor aragonès fincat a Salou, Luis Herranz. Actualment, es poden veure un parell d’obres en la mostra col·lectiva d’artistes locals que es pot veure fins al 27 de febrer.

Aquesta mostra pòstuma, s’ha volgut muntar després que el passat dia 2 de  gener Herranz morís als 88 anys. L’artista aragonès, establert a Salou, també va ser regidor pel PSC durant un breu període de temps a finals dels anys noranta.

Havia nascut a Saragossa  al juny de 1927 i havia estudiat a l’Escola d’Arts i Oficis de la capital aragonesa. Va ser membre del Estudio Goya de Saragossa que es caracteritzava per eludir el professorat, la lliure interpretació del model natural i l’intercanvi de noves tècniques i coneixements, principis prou meritoris en les dècades dels anys 40 i 50. Va ser professor de dibuix i pintura a Melilla, en terres nord-africanes va saber captar la intensitat del cromatisme que tant havia influït en el reusenc Fortuny.  Al 1955, invitat pel Ministeri de  Educació de Mèxic inicia un periple per Veneçuela, República Dominicana, Colòmbia, Trinidad-Tobago, Antilles Holandeses i Els Estats Units. Va ser molt sol·licitat en aquests i altres països com a retratista de personalitats del mon de la política i altres celebritats. Més tard va recalar a Salou on s’integrà plenament a la vida ciutadana i era assidu de les inauguracions de la Torre Vella, on ell mateix havia exposat de tant en tant.

A més d’un reputat retratista  va destacar en la figura, els interiors, i el paisatge que combinava amb escenes de costums. En tots els gèneres i en especial en les obres , grans o petites, que feia per a propi plaer de pintar destaca el seu estil sensitiu, fresc, lleuger, de pinzellada àgil i sucosa, cromatisme ple d’harmonia i un especial sentit de la llum. Dominava la tècnica de l’oli però també el pastel del que ha deixat petites peces tant senzilles com magistrals.

L’Ajuntament de Salou mirarà de trobar obres prou representatives de la seva trajectòria i dels gèneres que meritòriament conreà per tal que formin part de l’exposició que prepara pel proper mes de març.

Galeria d'imatges

herranz.jpg
luis_herranz.jpg

Document Actions