Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou presenta al·legacions al Tramvia del Camp de Tarragona

El Consistori proposa un nou traçat que permetrà una connexió més directa amb l’aeroport

divendres 29 octubre 2010

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat avui, en roda de premsa, les al·legacions que es presentaran al Ple Ordinari, que tindrà lloc el proper dimarts dia 2 de novembre, a  l'actual projecte del sistema tramviari al Camp de Tarragona. L’alcalde de Salou ha explicat que aquestes al·legacions, fonamentades en un estudi tècnic realitzat pels serveis tècnics del Departament de Medi Ambient municipal,  es presenten perquè el projecte "implica una manca de funcionalitat en la connexió de l'aeroport amb els municipis turístics de la Costa i en concret amb Salou" i "cal un recorregut  directe des de l'Estació Central fins a Salou.

L'alcalde ha explicat que aquestes al·legacions reivindiquen una connexió directa amb l'Estació Central i Aeroport mitjançant un nou ramal entre Vila-seca estació i Estació Central del Camp. Aquesta línia suposa una distància de "només tres quilòmetres que agilitzaria la mobilitat i la interrelació de línies" ha afegit Granados. L'alcalde de Salou ha defensat que es tracta d'un "aspecte estratègic, bàsic pel territori i per establir un bona xarxa de transport públic".

Modificacions en el Projecte del Sector 03 'Pla de les Pomeres-Barenys'

En el proper Ple Ordinari de l'Ajuntament també es presentaran tres punts sobre el Sector 03 de Salou 'Pla de les Pomeres-Barenys'. La Comissió Territorial d'Urbanisme va suspendre recentment l'aprovació definitiva de la modificació puntual del POUM per desenvolupar aquest sector i va apuntar una sèrie de modificacions. L'Ajuntament de Salou les ha recollit en el nou text per poder impulsar el projecte.

Aquestes modificacions fan referència a la ubicació d'una rotonda que ha d'estar situada en un altre punt, la ubicació d'una superfície destinada a equipament esportiu, i una zona verda annexa al barranc de Barenys així com la ubicació d'un establiment, entre d'altres aspectes.

En aquest sentit, el regidor d'Urbanisme, Marc Montagut, ha volgut remarcar  que " no es paralitza en cap cas el projecte sinó que és un tema tècnic" i que "l'Ajuntament ja ha inclòs les modificacions que s'aprovaran en el proper Ple".  Montagut  ha explicat que "un cop presentades el text refós amb les  modificacions previsiblement el pla s'aprovarà per la Comissió Territorial".

L'alcalde de Salou també ha volgut remarcar que el Sector 03 "és prioritari per aquest govern donat que és un sector estratègic per Salou tant per la creació de nous serveis com   pel futur econòmic del municipi". Ha recordat que es situaran "vuit hotels de qualitat, equipaments per fomentar una indústria de serveis per tal que es puguin establir nous negocis i la Ciutat Esportiva que donarà grans serveis esportius" En referència la Ciutat Esportiva, l'alcalde ha incidit en que "permetrà establir una oferta de turisme esportiu que ajudarà a desestacionalitzar el turisme" i que "és estratègic per la ciutat de Salou".

Pla Especial de Ports del Club Nàutic
En el  proper ple, també es presentarà la suspensió de la tramitació del Pla Especial de Ports de Salou presentat pel Club Nàutic perquè el POUM no contempla  l'àmbit delimitat en el Pla Especial  com a sistema general portuari.  Per això i d'acord amb el que diu la Llei de Ports de Catalunya no es pot desenvolupar aquest pla Especial. Igualment, en un informe emès per l'Administració Estatal la proposta del Club Nàutic  no compleix la Llei de Costes.
 
L'alcalde de Salou ha afirmat que  "la voluntat de l'Ajuntament és reformar el Port, obrir-lo urbanisticament a la ciutadania. Ens volem seure amb el Club Nàutic per tal de redactar  un Pla de Especial de Ports que no posi en perill les platges de Salou ja que com a municipi turístic és la nostra responsabilitat".

Galeria d'imatges

premsa.JPG

Document Actions