Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou presenta la nova ordenança de Civisme per millorar la convivència a la via pública

La normativa també preveu la possibilitat de poder substituir la sanció per sessions formatives, participació en activitats cíviques o altres tipus de treballs a la comunitat

dijous 03 març 2011

L’alcalde de Salou, Pere Granados, el regidor de Seguretat Ciutadana, Alberto del Hierro i el Cap de la Policia Local, José Luís Gargallo han presentat avui els principals punts de la nova ordenança cívica en una roda de premsa posterior a l’acte de lliurament de credencials als nous agents de la policia local que ha tingut lloc avui a l’Ajuntament. El Cap de la Policia Local ha donat a conèixer també la campanya informativa  que es portarà a terme amb el suport d’un tríptic que explica els comportaments cívics pels que vetllaran els agents.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha remarcat “ la funció marcadament pedagògica amb la que s’enfoca aquesta nova ordenança” i ha remarcat que “considerem que és una bona eina per tal que els agents de la Policia Local puguin millorar la convivència a l’espai públic de la nostra ciutat”.  Per la seva part, el regidor de  Seguretat Ciutadana, Alberto Del Hierro, ha destacat també “la campanya divulgativa que acompanya la nova ordenança amb un tríptic que pretén educar i ajudar a entendre la importància de donar una bona imatge de la ciutat”.

Es tracta d’una ordenança que s’ha gestat al llarg del darrer any i mig i que pretén “fer garantir la convivència pacífica i social entre els veïns del municipi”, ha dit el cap de la Policia Local, José Luís Gargallo.  El Cap de la Policia Local ha volgut fer incís en que la campanya té un marcat caràcter divulgatiu i que l’esperit final, en cap cas és el de sancionar sinó que el seu to és educatiu”. Un exemple d’aquest fet és que hi haurà la possibilitat que els infractors, especialment si es tracta de menors, puguin commutar la sanció per cursos, assistint a xerrades o bé amb treballs de servei a la comunitat. “Creiem que no serveix de res que uns pares paguin la multa per la infracció comesa per un fill. Per això donarem la oportunitat que entenguin el sentit final de l’acció. No volem sancionar, pretenem reeducar”. 

El Cap de la Policia Local ha explicat els quatre grans capítols d’aquesta ordenança que inclou un total de 33 conductes regulades.  Entre els punts que ha explicat el Cap de la Policia Local,  el Jose Luis Gargallo

- L’alteració greu de l’ordre i la tranquilitat pública
- Fer ús indiscriminat de senyals acústiques de qualsevol tipus de vehicles
- Consumir begudes alcohòliques a la via pública.
 - Sortir amb begudes alcohòliques fora dels establiments d’oci
- Incitació al consum de begudes alcohòliques
- Consumir drogues de qualsevol tipus a la via pública
-Situacions d´embriaguesa
- Tirar, llençar o embrutar la via pública amb residus de qualsevol tipus.
- La venda ambulant, tant el que ven com el que compra.
- La publicitat sense la corresponent autorització
- La mendicitat, prostitució (oferiment i demanda)
- Romandre a les vies públiques i edificis municipals (Jutjat de pau, ajuntament, escoles públiques,.. ) sense observar unes condicions mínimes d’higiene o vestimenta adequada).

Cal recordar, que els agents van rebre formació interna durant el mes de gener per tal de conèixer a fons l’ordenança, familiaritzar-se amb  l’articulat de la mateixa i després poder-la fer complir a la resta de la ciutadania.

Nous agents de la Policia Local

D’altra banda, avui, els agents Josep Isidre V. LL, Xavier d.l LL. P. Gerard E.B, Raul L.G han rebut la credencial que els permet incorporar-se com a membres fixes de la plantilla de la Policia Local després d’haver superat un període de vuit mesos de pràctiques i diferents proves.   Actualment, hi ha 78 agents en plantilla i properament s’incorporaran 14 més.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

premsa2.JPG

Document Actions