Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou prioritza els canals de comunicació i participació ciutadana

L’objectiu és apropar la política municipal al ciutadà i promoure la transparència i participació

divendres 08 octubre 2010

L’Ajuntament de Salou impulsa nous canals de comunicació i participació ciutadana amb l’objectiu d’apropar tota la informació municipal al ciutadà.  El projecte de l’Ajuntament també els vol fer  partícips de la pressa de decisions en determinats sectors com l’econòmic, cultural, esports o de les diferents àrees del territori. Es consolida així la voluntat del Consistori d’apropar-se als seus ciutadans, creant i potenciant canals de comunicació directes i fiables.

En aquest sentit, es presenta el nou Butlletí Municipal de caràcter mensual, sota la capçalera ‘Salou informa’, que arribarà a les bústies dels ciutadans amb informació directa i gràfica de l’Ajuntament i oberta als diferents grups municipals. Igualment, s’aposta per les noves tecnologies amb la creació del Canal Youtube Salou amb vídeos immediats dels esdeveniments i fets més rellevants del Consistori i dels actes que tingui lloc a la ciutat.  S’afegeix el Bloc de l’alcalde com a via directa de comunicació amb el batlle que pròximament renovarà la seva imatge per ser encara més directa e interactiva.  D’altra banda, també s’impulsa la Newsletter de l’Ajuntament que farà un recull dels temes més importants i s’enviarà , a tots els interessats, mitjançant bústia de correu electrònic.

Per la seva banda, es continua treballant en la millora de la pàgina web per tal de que reculli a l’instant totes les notícies que l’Ajuntament i el Municipi generen.   Està estructurada per donar resposta a totes les àrees del ciutadà: Viu, Gaudeix, Estudia, Treballa, reflectint una distribució  de la informació cap al ciutadà, cap a les seves activitats, cap a les seves inquietuds envers el municipi.  L’Ajuntament té en marxa també un projecte de Mobilització del Portal Web www.salou.cat, que permetrà que les visites des de dispositius mòbils siguin encara més accessibles.

Eines de participació ciutadana: el Consells
En aquesta línia, es potencia una eina per anar més enllà de la simple informació i promoure la resposta dels ciutadans: els Consells Assessors de Participació. Els veïns i les veïnes de la ciutat podran formar part dels processos de decisió i a la vegada del govern municipal. Aquests Consells Assessors poden ser Sectorials o Territorials. Els Consells Sectorials estan dedicats a un tema concret mentre que els Consells Territorials corresponen a zones del municipi (per exemple el Consell Territorial del Cap Salou, Consell Territorial de Ponent i Llevant. Els Consells que s’han creat enguany amb una elevada participació són el del Cap Salou, el de Joventut, el d’Esports i el de Cultura. Pròximament es crearà el Consell Sectorial Econòmic i d’Empresa.

“Es tracta de ser transparents i propers als ciutadans per tal que coneguin de primera ma la realitat del municipi” ha explicat avui l’alcalde de Salou, Pere Granados, que ha afegit que “ és un exercici de responsabilitat política i la millor manera d’escoltar les necessitats i aprofitar les suggerències dels ciutadans”.

Amb el desplegament d’una extensa xarxa de comunicació i participació “estem posant a disposició dels ciutadans tota aquella informació necessària que ha de permetre conèixer la informació municipal però també obrir la porta a la seva participació, per la qual cosa la informació és imprescindible”, ha afegit Granados.

Canals de Comunicació Municipal i Participació Ciutadana

Pàgina Web
www.salou.cat


Butlletí Municipal Electrònic
www.salou.cat/butlleti


Butlletín Municipal:
Butlletí Municipal Salou Informa


Tac12 Salou
Al canal 54 de la TDT


Canal Youtube Ajuntament de Salou
www.salou.cat/youtube


Bloc Alcalde de Salou
http://www.peregranados.cat/

 

Document Actions