Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou realitza treballs de reposició d’arbres al parc Manel Albinyana

dijous 13 octubre 2022

Aquestes tasques figuren dins del pla de reposició d’arbrat i massa arbustiva en diferents zones verdes enjardinades del municipi

Com a pas previ a l’actuació, s’han hagut de talar alguns arbres deteriorats i en mal estat perquè presentaven risc per a la seguretat de les persones

Des de l’Ajuntament de Salou, s’ha tancat i senyalitzat amb cartells la zona on es realitzen els treballs per tal d’advertir del perill

L’Ajuntament de Salou treballa, actualment, en la millora del parc de Manel Albinyana, i per això s’estan realitzant treballs de reposició d’alguns arbres en mal estat tot aplicant aquelles mesures de seguretat que evitin riscos per als vianants.

Segons ha explicat l’alcalde, Pere Granados, “la gestió de l’arbrat urbà que s’està duent a terme preveu actuacions que procurin per la qualitat dels exemplars i un estat saludable dels mateixos”. Afegia que “en aquest sentit, anem eliminant arbres que presentin un estat perillós de deteriorament, així com introduint, progressivament, noves especies i varietats que s’adaptin millor a les condicions del medi urbà de Salou i al canvi climàtic”. Explicava, també, que “tenim en compte que totes les intervencions en l’arbrat que es duen a terme comportin un increment de la qualitat de la vegetació i la biodiversitat, però també una major seguretat, i més diversitat estètica i ornamental”.

Per la seva banda, el regidor de Protecció, Gestió i Ordenació del Paisatge, Pedro Madrona, ha argumentat que “amb els treballs del Parc Manel Albinyana pretenem recuperar la frondositat de la zona i, a la vegada, donar-li color amb noves masses arbustives i arbres amb floracions molt vistoses”. Madrona ha assenyalat, tanmateix, que “com a pas previ a l’actuació s’han talat alguns arbres que tenien fissures i podridures al tronc, una afectació que pot provocar risc de caiguda a la via urbana, posant en perill la seguretat de les persones"; i també “s’han tret arbres malalts no recuperables i exemplars que quedaven ofegats per altres arbres”.

Madrona ha assegurat que “per contrarestar aquesta purga, a fons, el que farem és plantar molts més arbres dels que s’han tret, més resistents i d’alta qualitat ornamental”. Les noves plantacions es fan respectant els criteris del disseny original, però adaptant-les a les necessitats de les instal·lacions esportives i lúdiques.

En aquests treballs es crearan, també, nous parterres amb arbustiva floral i s’actualitzarà el sistema de reg.

Des de l’Ajuntament de Salou, s’han senyalitzat amb cartells les zones en les què es treballa, recomanant abstenir-se d’apropar-s’hi; respectar les senyalitzacions de seguretat; no obstaculitzar les entrades i sortides, i no entorpir els treballs.

Galeria d'imatges

3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
2.jpg
CARTELL INFORMATIU.png
PARTERRES.jpg
ACTUACIÓ PARC.jpg

Document Actions