Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou reivindica un bus exprés que connecti l’Estació de l’AVE amb el municipi

L’alcalde torna a demanar una connexió directa amb les grans infrastructures per tal d’establir una bona xarxa de transport públic i facilitar la mobilitat dels ciutadans i turistes

dimarts 15 febrer 2011

L’Ajuntament ratificarà demà en el Ple Ordinari les al•legacions presentades davant el Consorci del Transport Públic de Tarragona al Pla Director de Mobilitat del Cap de Tarragona que ha de marcar les línies de les característiques del transport públic del municipi i les connexions.  L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat avui en la roda de premsa prèvia al Ple, les al•legacions que es van presentar, per decret, al Consorci de Transport Públic de Tarragona respecte  al Pla Director de Mobilitat del Camp de Tarragona. 

En concret, Granados “hi havia un greuge comparatiu de Salou respecte a altres municipis del Camp de Tarragona donat que es plantejava un bus exprés des de la ciutat de Tarragona en exclusiva sense tenir en compte que Salou és la població amb més habitants de tot el camp de Tarragona a l’estiu i és imprescindible disposar d’aquest servei”.   En aquest sentit, Granados ha reivindicat que “torna a fer-se palès una manca de sensibilitat amb les connexions del transport públic vers els municipis turístics” i ha recordat que “també vam al•legar la connexió directa entre l’aeroport i Salou en el sistema de tramvia del Cap de Tarragona”.
Aquestes  darreres al•legacions presentades al Consorci de Transport Públic tornen  a reivindicar una connexió directa per tal d’establir una bona xarxa de transport públic i facilitar la mobilitat dels ciutadans i visitants.

A banda de les al•legacions, aquest pla comporta set eixos bàsics d’actuació que han de millorar el transport públic dels municipis i que Salou haurà de tenir en compte a l’hora de  redactar el seu Pla Municipal de Mobilitat.


- Serveis de tren i plataformes segregades del transport públic
- Transport col•lectiu de superfícies
- Planificació de la mobilitat
- Promoció del transport sostenible de mercaderies
- Promoció dels desplaçaments a peu i en bicicleta
- Millores de la xarxa viària i la seva gestió
- Integració de polítiques socials i accions de coordinació
 

En el proper Ple també es donarà compte de l’acord de la comissió territorial d’urbanisme de Tarragona de l’aprovació definitiva de la modificació puntual del POUM referent a la vinculació al sector-03 del sistema hidrogràfic del tram final del Barranc de Barenys, classificat de Sòl Urbà. El regidor d’Urbanisme, Marc Montagut, ha explicat que “amb aquesta vinculació tenim pràcticament aprovat aquest projecte i restem només a l’espera d’uns últims informes previsiblement favorables que permetran la ratificació definitiva”. Durant el Ple de demà s’aprovarà definitivament el projecte d’obres ordinàries de pavimentació de voreres i renovació de l’enllumenat públic a la zona del Cap Salou. Es tracta d’una tercera fase que respon definitivament a una reivindicació històrica dels veïns i que implica una inversió de 275.000 euros.

Galeria d'imatges

premsa.JPG

Document Actions