Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou renova el projecte ‘Acosta’t al mar’ per promoure l’esport de la vela als centres educatius

L’alcalde de Salou ha signat avui el conveni amb el Club Nàutic per tal de facilitar l’accés a l’esport vinculat al mar als alumnes d’ escoles públiques i Instituts del municipi

dilluns 18 juny 2012

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha signat avui el conveni de col•laboració amb el Club Nàutic de Salou que facilita l’accés a l’esport vinculat al mar als alumnes de escoles públiques i Instituts del municipi. Es tracta del projecte ‘Acosta’t al mar’ amb el que es promociona la vela i els esports nàutics entre els més joves de Salou. El programa s’emmarca en horari lectiu dels centres educatius i s’adreça als alumnes de 5è i 6è de les escoles públiques d’educació primària que hi vulguin participar així com pels alumnes de 2n i 3er d’ESO dels Instituts d’Educació Secundària (Escola Europa, Escola Santa Maria del Mar, escola Salou i Escola Vora Mar, així com l’Institut Jaume I i l’Institut Marta Mata).

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat que “és una gran satisfacció poder renovar aquest conveni que permet l’accés als més joves al gran ventall de possibilitats que tenen al seu abast a  la nostra ciutat pel que fa a activitats nàutiques, vivint de prop els valors educatius i esportius que d’aquest programa se’n desprenenen” i ha afegit que “l'esport nàutic és una opció a l’abast de les futures generacions i hem de donar-los la possibilitat de conèixer-la”.  El President del Club Nàutic de Salou, Godofredo Domínguez ha signat aquest conveni acompanyat del Gerent del Club, Josep Seguer i de la regidora de Platges, Ensenyament i Infància, Júlia Gómez. 

L’Ajuntament de Salou mostra així la seva voluntat per continuar com en anys anteriors oferint la possibilitat als alumnes a gaudir de la vela lleugera en horari lectiu a un preu simbòlic. Aquestes activitats  s’inclouen dins de l’àrea d’educació física i d’esports, àrea de les ciències socials, ciències experimentals, matemàtiques o tecnologia... treballant aspectes com la transversalitat, la diversitat, l’entorn geogràfic o el desenvolupament de continguts procedimentals, conceptuals i actitudinals.  La col•laboració de l’Ajuntament és de 6,50 euros per alumne sense que es pugui superar la quantitat de 4.816,50 euros que corresponen als alumnes matriculats als centres educatius públics del municipi corresponents als cursos de 5è i 6è de primària i 2on i 3er d’ESO. Les escoles que enguany encara no hi hagin pogut accedir, ho faran a partir del mes de setembre segons té previst el Club Nàutic.

El projecte ‘Acosta’t al mar’ pel que fa a la seva programació ha estat dissenyat per ser aplicat als centres educatius del municipi de Salou basant-se en la seqüència pedagògica de l’Escola Catalana de Vela de la Federació Catalana de Vela i per tant, garanteixen l’evolució esportiva i motriu correcta, consistint en: vela lleugera, caiac taller nàutic i mediambiental.

Galeria d'imatges

premsa.JPG
premsa.JPG

Document Actions