Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou rep el Reconeixement Administració Oberta 2019

dimarts 18 agost 2020

L’alcalde Pere Granados, acompanyat del regidor de Serveis Generals i Noves Tecnologies, Jesús Barragán, i de diversos tècnics municipals, es va mostrar satisfet per la tasca transformadora del Consistori, en benefici del servei a la ciutadania

El guardó es va exhibir ahir dilluns, per part de tot l’equip, a la sala Rei Jaume I de l’Ajuntament

El Consistori ha aconseguit posicionar-se per tercer any consecutiu al Top 10 en la categoria de municipis amb poblacions de 20.001 a 50.000 habitants

 

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat del regidor de Serveis Generals i Noves Tecnologies, Jesús Barragán, i de diversos tècnics municipals, va mostrar ahir dilluns, amb satisfacció i agraïment, el Reconeixement Administració Oberta 2019, que atorga el Consorci d’Administració Oberta de Catalunya (AOC).

Aquest guardó posiciona, per tercer any consecutiu, l’Ajuntament de Salou al Top 10 en la categoria de municipis amb poblacions d’entre 20.001 i 50.000 habitants, per ser una administració local capdavantera en l’impuls de l’Administració Digital i el Govern Obert, que es tradueix en un millor servei cap a la ciutadania.

L’acte de lliurament dels Reconeixements Administració Oberta 2019 als ajuntaments i consells comarcals es preveia el passat mes de març a la sala Francesc Tarafa de Granollers, però la situació d’emergència sanitària va fer impossible la celebració de l’acte.

El guardó que va rebre ahir l’Ajuntament de Salou és el reconeixement públic de tots aquells ens que destaquen en la transformació digital pel que fa a la seva relació amb la ciutadania i a la seva gestió interna.

En relació amb l'exercici de l’any 2019, al Consistori salouenc s’han realitzat més de 23.000 operacions amb identificació digital; i el 50% dels registres van entrar per canals telemàtics, que equivalen a més de 8.000, dels quals, més de 4.000 registres telemàtics es van dur a terme a través de la Seu electrònica. Així mateix, es van fer gairebé 8.000 notificacions electròniques; i, a nivell intern, s’han realitzat més de 41.000 signatures electròniques.

L’alcalde Pere Granados assenyalava que “la transformació de Salou i la seva evolució cap a la digitalització van per bon camí”. En aquest sentit, l’alcalde assegura que “són les persones les que reben tots els beneficis d’aquesta modernització constant”, així com que “la manera de treballar és cada cop més productiva, àgil i eficaç”.  

Per la seva banda, el regidor de Serveis Generals i Noves Tecnologies, Jesús Barragán, destacava “la gran vàlua de l’equip humà de la secció de Sistemes, així com de tota la plantilla de treballadors i treballadores de l’Ajuntament; i la capacitat d’adaptació als canvis i reptes que exigeix la societat i el moment actual”.

Cal recordar que l’any 2017, l'Ajuntament de Salou ja va ser inclòs en la relació dels 10 ajuntaments amb major avenç en la seva transformació digital. I, des que va iniciar-se com a administració electrònica, l’any 2013, ha aconseguit acumular un estalvi de 1.539.658 €.

El Consorci AOC ha creat una pàgina web que recull tota la informació sobre l’edició 2019 dels Reconeixements Administració Oberta, que aglutina el llistat dels ens guardonats, la comparativa per ens, la metodologia d’anàlisi, i una sèrie de recursos gràfics per fer-ne difusió. (https://www.aoc.cat/reconeixements)

 

Salou, Sóc Smart

Així mateix, cal destacar que Salou va rebre el distintiu ‘Sóc Smart’ el passat mes de novembre de 2019, que acredita l'urbs com a municipi que fa una aposta estratègica per la innovació tecnològica, com a eina per millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans i ciutadanes.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat del regidor de Noves Tecnologies, Jesús Barragán, va recollir aquest certificat de mans del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, a l’acte realitzat a Barcelona, en el marc de l’Smart City Expo World Congress (SCEWC 19), a l’estand del Govern de Catalunya.

Galeria d'imatges

1.jpeg
3.jpeg
2.jpeg

Document Actions