Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou replantarà 8 exemplars de plataner al carrer Barcelona

dimarts 14 setembre 2021

La Brigada municipal duu a terme, aquesta setmana, les primeres tasques per substituir els arbres sense vida que es troben situats a la vorera d’aquest cèntric carrer; des de la via fins a la platja; i des de la via, fins al capdamunt

Es realitzen tractaments a les arrels, es tallen els arbres morts i es fan forats per replantar els nous, una acció que culminarà, definitivament, el pròxim mes de febrer de 2022

 

L’Ajuntament de Salou duu a terme, aquests dies, la replantació de diversos exemplars arboris al carrer Barcelona. Concretament, es tracta de 8 plataners sense vida que es treuran i, en el seu lloc, se’n plantaran de nous.

Així, operaris de la Brigada municipal treballen en les tasques per substituir-los en aquest cèntric carrer, en el trajecte que va des de la via del tren fins a la platja, i també des de la mateixa via fins al capdamunt del carrer.

L’operació que es duu a terme consisteix en tallar els arbres, cobrir els forats resultants i, al costat, obrir-ne de nous per procedir a les noves plantacions.

L’alcalde Pere Granados ha explicat que “vetllem perquè els arbres i la vegetació de Salou gaudeixin d’un bon estat de salut”. Segons ell, “hem de ser conscients que les espècies botàniques, a banda de constituir un element ornamental i embellidor de la ciutat, exerceixen una funció mediambiental molt important, atès que netegen l’aire, absorbint CO2 i generant oxigen a les hores diürnes; la qual cosa es tradueix en qualitat de vida i de salut per a les persones”.

L’alcalde ha informat que a Salou hi ha uns 25.000 arbres plantats, una xifra que ens dona una idea de la importància que té per a l’Ajuntament tenir una ciutat verda i sostenible.

Per la seva banda, el regidor de manteniment i projectes urbans, Pedro Madrona, ha explicat que “Salou té dividit el municipi en tres àrees ben diferenciades, pel que fa a les zones enjardinades: la que va de la via fins a la platja; la que va des de la via fins a la muntanya, i el Cap Salou i les urbanitzacions”.

El regidor ha argumentat que a Salou, “gairebé tenim un arbre per cada habitant”.

Document Actions