Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou revalida el ‘Segell Infoparticipa 2021’ a la qualitat i la transparència informativa

dimecres 11 maig 2022

El Consistori, a través del Departament de Govern Obert i Qualitat, ha aconseguit, en l’avaluació del model Infoparticipa, una puntuació del 96%, sobrepassant el llindar del 92,31% com a millor resultat des que s’implementa aquest model. Així mateix, Salou ha quedat en primer lloc a la comarca del Tarragonès; i el tercer a la província entre els municipis de més de 20.000 habitants

El segell l’atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), en reconeixement a les bones pràctiques en matèria de transparència que realitzen els ajuntaments, consells comarcals i diputacions de Catalunya

L’alcalde de Salou, Pere Granados, va recollir el certificat de reconeixement a la sala d’actes del rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) de mans del rector, Javier Lafuente, i del conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Bernat Solé

 

L’Ajuntament de Salou ha obtingut el “Segell Infoparticipa 2021”, un reconeixement que distingeix la qualitat i la transparència de la informació i la comunicació pública local. Aquesta distinció l’ha rebut, per segon cop consecutiu, per part de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), gràcies a la bona gestió feta en l’àmbit de la comunicació, amb una avaluació d’una sèrie d’indicadors de la pàgina web, el portal de transparència, la seu electrònica, i la difusió de la informació, que compleixen els nivells d’exigència avaluats.

De tots els ajuntaments de Catalunya, 121 han estat mereixedors del segell a la qualitat i la transparència informativa.

El Consistori ha aconseguit en l’avaluació del model Infoparticipa una puntuació del 96%, sobrepassant el llindar del 92,31% assolit en la darrera edició, la qual cosa suposa una millora substancial.

Els indicadors que utilitza el ComSET per avaluar responen a les següents qüestions bàsiques: Qui són els representants polítics; com gestionen els recursos col·lectius; com gestionen els recursos econòmics; quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius, i com la difonen; i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, en nom de la Corporació, ha manifestat que “aquest segell posa de manifest la bona i responsable labor que estem duent a terme per tal d’avançar en l’àmbit de la transparència informativa, l’accés a la informació, i l’impuls de la qualitat democràtica i la participació”.

Matisava que “és el nostre deure i el nostre compromís fer arribar als salouencs i salouenques tota la informació oportuna sobre la nostra gestió”. “Estem contents perquè veiem reconeguda la bona qualitat en la comunicació pública local i consolidem el compromís amb la transparència”, ha afirmat.

Per la seva part, el regidor de Serveis Generals i Noves Tecnologies, Jesús Barragán, ha posat en valor que “aquest reconeixement premia la nostra estratègia organitzativa, pel que fa a la transparència informativa i el Govern Obert”.

Galeria d'imatges

diploma segell infoparticipa 2021 Salou.jpeg

Document Actions