Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou s’adhereix a L’Hora del Planeta 2020, demà dissabte, amb el lema ‘Apaga el llum. Tot anirà bé’

divendres 27 març 2020

El Consistori anima la ciutadania perquè surti als balcons i finestres, a les 20.30 h, per transmetre, a través de les llanternes dels telèfons mòbils i en codi morse, el missatge de la campanya d’enguany

Es tracta d’una iniciativa promoguda pel Fons Mundial de la Natura WWF, i que, enguany, manifesta el fet que la salut dels éssers humans està connectada amb la del planeta

L’alcalde Pere Granados ha posat en valor la necessitat de col·laborar en aquesta acció, ‘ja que tots i totes som responsables del canvi climàtic, i hem de fer tot el que estigui al nostre abast per intentar capgirar la greu situació actual’

L'Ajuntament de Salou s'adhereix a L'Hora del Planeta 2020, programada per demà dissabte, 28 de març, a les 20.30 h, i promoguda pel Fons Mundial de la Natura WWF. Enguany, la campanya compta amb el lema: “Apaga el llum. Tot anirà bé”.

Davant la crisi sanitària global provocada per la Covid-19, l'Hora del Planeta posa de manifest, enguany, el fet que la salut dels éssers humans està connectada amb la de la Terra; i que els propers deu anys seran claus per evitar els impactes del canvi climàtic i revertir la pèrdua accelerada de la biodiversitat.

L'Ajuntament trasllada a la ciutadania la proposta del Fons d'enguany, i anima els salouencs i les salouenques perquè surtin als balcons i finestres per transmetre, a través de les llanternes dels telèfons mòbils i en codi morse, el missatge "Apaga el llum. Tot anirà bé".  (.- .-. .- -. .- / .- .. .- / .- .. ..- - .. / - - - .. - / .. .. / - ... ... -. .-.-.)

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha posat en valor la necessitat de col·laborar en aquesta acció, “ja que tots i totes som responsables del canvi climàtic, i hem de fer tot el que estigui al nostre abast per intentar capgirar la greu situació actual”. El batlle ha assenyalat que “ara més que mai, hem de ser solidaris i conscients de la importància de tenir cura del nostre planeta i, en conseqüència, també de les persones del nostre entorn i de nosaltres mateixos”.

Per la seva banda, la regidora de Medi Ambient, Estela Baeza, ha indicat que “el confinament no és excusa per no cuidar la salut del planeta”. L’edila també ha animat la ciutadania a participar en aquesta iniciativa, assegurant que “encara que enguany les circumstàncies siguin excepcionals, està en mans de tots i de totes unir-nos a la lluita per cuidar el medi ambient”.

L'acció es vol traslladar, també, a les xarxes socials, i s'anima a la ciutadania a compartir l'experiència amb les etiquetes: #joemquedoacasa, #totanirabe, #horadelplaneta, #Salou, @ajsalou, @WWFEspana, @WWFSpain

 

L’Hora del Planeta, 12 anys de vida

L'Hora del Planeta va néixer a Sydney l’any 2007, com un gest simbòlic per cridar l'atenció sobre el problema del canvi climàtic. Un senzill gest que consisteix a apagar els llums de llars, negocis, edificis i monuments, durant una hora.

L’acció, amb els anys, es va convertir en un moviment mundial del què ja formen part milers de ciutats de 188 països. En passades edicions, van apagar més de 17.000 monuments i edificis emblemàtics.

L'Hora del Planeta uneix ciutadans/es, empreses, ajuntaments i institucions per lluitar contra el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat.

Document Actions