Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou saneja les seves finances i obté un estalvi net de 2,8 milions d’euros

El municipi redueix més el seu nivell d’endeutament

dilluns 06 maig 2013

L’Ajuntament de Salou ha liquidat l’exercici de l’any 2012 amb un estalvi net de 2.799.338 euros. L’estalvi net és la diferència entre els ingressos i les despeses corrents que va tenir l’Ajuntament i el pagament del deute bancari. Així, l’Ajuntament de Salou ha estalviat un 6.58% dels ingressos que ha tingut al llarg del 2012. D’altra banda amb el cobrament  del cànon per la instal·lació d’una nova superfície comercial al municipi, les finances municipals han acumulat un superàvit superior als 400.000 euros; per tant estan sanejades.

La liquidació dels comptes de l’any 2012 i el cobrament aquest 2013 del cànon mencionat han permès sanejar la liquidació de l’any 2011, la qual es va tancar en negatiu. A més a més, l’ajustament de la despesa en inversions a l’actual entorn econòmic de crisi, per un import de 1,73 milions d’euros, sense haver de recórrer al préstec bancari, ha permès reduir l’endeutament de l’Ajuntament en 2,98 milions d’€. Això situa l’endeutament en un 46.51% dels ingressos corrents, i sensiblement per sota del màxim legal del 75%.

Aquests resultats s’han obtingut, com ha explicat el regidor de Gestió Econòmica, Jesús Barragán, “gràcies a una previsió acurada dels ingressos en l’actual entorn econòmic i a una política de reducció de la despesa corrent de l’Ajuntament, dins del marc que es va establir al Pla d’ajustament aprovat per l’Ajuntament de Salou”.

Galeria d'imatges

DSCF4370.jpg

Document Actions