Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou, satisfet amb la licitació de les obres del Barranc de Barenys, que solucionaran, definitivament, les inundacions del barri de la Salut

dimarts 27 abril 2021

Infraestructures de la Generalitat de Catalunya ha licitat l’execució de les obres de mitigació del risc d’inundació del barri de la Salut, al terme municipal de Salou, per un valor total de 8.135.879,24 euros, (IVA no inclòs)

L’alcalde Pere Granados ha manifestat que ‘per fi, podrem veure solucionat un dèficit històric del municipi i estem contents que la canalització sigui una realitat, després de tants anys’

El regidor de Gestió del Territori i Habitatge, Marc Montagut, ha manifestat que ‘esperem que les obres comencin el darrer trimestre d’aquest any 2021’

 

Pel que fa a les obres, hi ha dos lots. El lot 1 són els calaixos que van per sota el carrer Barenys, que contindran les aigües, i abasta des de la zona del ferrocarril fins a mar. Són 4, més un que ja existeix. El valor estimat per a aquest lot és de 4.921.145,59 euros.

El lot 2 és a cel obert i integra tota la canalització, entre el ferrocarril i el Vial de Cavet. El valor estimat per a aquest és de 3.214.733,65 euros.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat que “valorem molt positivament la notícia de la licitació de les obres de canalització i endegament del Barranc de Barenys”. Remarca el fet que “la Generalitat de Catalunya hagi vist com una prioritat solucionar el problema que té el municipi amb les inundacions, un dèficit històric que no només perjudica Salou, sinó també la imatge de país”, que ha de ser la “d’un país modern i respectuós amb el medi ambient i la sostenibilitat”.

Granados ha volgut transmetre el seu agraïment a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat i també a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) “perquè podrem acabar amb la greu problemàtica que pateix el barri de la Salut i el perjudici pels seus veïns i veïnes”.

Per la seva banda, el regidor de Gestió del Territori i Habitatge, Marc Montagut, ha posat data a l’inici de les obres, que començaran durant el darrer trimestre d’aquest any 2021.

La durada total de l’execució de l’obra és de 18 mesos.

El termini perquè les empreses puguin presentar les ofertes o sol·licituds de participació és fins el 26 de maig de 2021.

Galeria d'imatges

plànol barenys 2.jpg

Document Actions