Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou signa un conveni amb l’Associació Gent de Mar per mantenir i difondre la cultura i les tradicions marineres i cooperar en els actes festius locals

dissabte 08 agost 2020

L’alcalde Pere Granados va rubricar l’acord aquest dijous, al matí, a Alcaldia, acompanyat del regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, amb el president de l’entitat, Joan Josep Borràs
 
L’Ajuntament de Salou, a través de l’alcalde, Pere Granados, va signar aquest dijous, al matí, a Alcaldia, un conveni amb l’Associació Gent de Mar per establir un marc de col·laboració, amb motiu de la participació activa d’aquesta entitat en els actes festius sorgits de les programacions de l’Ajuntament, que tinguin relació amb la tradició marinera i pescadora de Salou; amb objecte de la difusió de la història, els valors i les tradicions dels pescadors de la ciutat. La rúbrica per part de l’entitat va anar a càrrec del president, Joan Josep Borràs. A l’acte, també hi va assistir el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà.
 
El conveni estableix uns acords pel que fa al cost dels amarradors de les barques que utilitza l’Associació Gent de Mar, que és una entitat cultural salouenca sense ànim de lucre. 
 
Així, l’Ajuntament de Salou assumeix una part de les despeses econòmiques corresponents al cost anual de 9 amarradors al Club Nàutic de Salou per a barques de pescadors i de tradició marinera. El Club Nàutic en sufragarà una altra part i la resta anirà a càrrec de l’entitat.
 
Per la seva banda, l’Associació Gent de Mar es compromet a que les barques amarrades siguin tradicionals de pesca o de cultura marinera i fabricades, preferentment, en fusta o un altre material, però sempre amb caràcter d’embarcació típica marinera o pesquera, mai recreativa o d’oci. 
 
L’alcalde Pere Granados ha mostrat la seva satisfacció “pel significat d’aquest conveni, que, per a nosaltres vol dir que donem la nostra confiança a una entitat salouenca que ens ajuda a mantenir vives les tradicions ancestrals perquè puguem rememorar-les i divulgar-les entre les persones que viuen a Salou i ens visiten”. 
 
Per la seva banda, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, va precisar que “Salou no seria el mateix sense la presència de l’Associació Gent de Mar, ja que ens ensenya el valor de les tradicions i els costums i ens transporta al passat d’una manera lúdica i històrica, a la vegada”. 
 
Els titulars de les embarcacions es comprometen a participar en la processó marina de la Verge d’Agost; les calades de les malles de Sant Pere; la Festa del Calamar; i l’arribada, per mar, dels Reis Mags. També es comprometen a incloure la imatge corporativa de l’Ajuntament de Salou en tota aquella publicitat (cartells, pancartes, díptics, etc.) que es derivi dels actes que organitzi l'Associació. 
 
Cal dir que el conveni signat aquest dijous té una vigència d’un any i per un màxim de 4 anys. 

Document Actions