Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou tanca en positiu els comptes de l’any 2010

Malgrat la crisi econòmica la liquidació del pressupost deixa un romanent de tresoreria que puja a 1,142 milions d’euros. El ple també aprovarà una modificació del Pla d’Ordenació Urbana que definirà els paràmetres volumètrics de l’Eix Cívic

dimarts 05 abril 2011

El ple municipal de demà dimecres donarà a conèixer la liquidació dels comptes de l’exercici del 2010 de l’Ajuntament de Salou. Un any més, tot i la crisi econòmica en la que estem immersos, i segons ha explicat el regidor de Serveis Econòmics, Jesús Barragán, les arques municipals tanquen els números en positiu. En aquest sentit, Barragán, ha explicat com el Romanent Líquid de Tresoreria, la dada que ofereix una idea del “superàvit” o “dèficit” acumulat durant tots els anys de vida de l’entitat es manté en números positius arribant a l’1.142.414,34 euros.
“El govern ha treballat molt dur i ha fet una bona gestió prioritzant els serveis a la ciutadania i amb un control de l’acció de govern per part de la regidoria de Serveis Econòmics que ha donat els seus fruits”, ha explicat l’alcalde, Pere Granados, en la roda de premsa.
Cal recordar que el romanent líquid de tesoreria fa referència a la situació financera en un moment determinat del temps; “probablement és la magnitud que més s’acosta a reflectir la situació financera real a curt termini de les Corporacions Locals”, ha explicat Barragán i “inclou no solament les operacions de l’exercici que finalitza com fa la liquidació, sinó també les operacions d’exercicis tancats, les no pressupostàries i els fons líquids al tancament de l’exercici”.

El ple també aprovarà una modificació puntual del POUM en l’àmbit de l’Eix Cívic que fa referència als paràmetres urbanístics d’aplicació en aquestes 5 hectàrees que donaran lloc a una nova avinguda. Com ha explicat el regidor de Territori, Marc Montagut, es tracta de la definició dels usos d’edificabilitat i volumetria que s’haurà d’aplicar en aquest indret comprés entre el baixador de PortAventura i fins al Càmping Sangulí. Els diners que es rebin en concepte de la venda dels terrenys d’ADIF s’invertiran –fruit d’un acord urbanístic- en el finançament de la nova estació de trens del municipi així com també la urbanització de l’avinguda sense cap cost per al ciutadà.

El govern també tira endavant en aquest proper ple municipal l’aprovació d’un Pla Especial de l’Equipament Comercial i de Serveis on, des del respecte al principi general de la llibertat d’establiment, ordena els usos detallats de comerç, serveis personals i d’oficines en les plantes baixes dels principals eixos del municipi, amb la finalitat de promoure la diversitat de l’oferta comercial i de l’activitat de serveis i la millora de la qualitat dels establiments, del paisatge comercial i l’entorn urbà. “L’objectiu d’aquest Pla Especial és definir els usos permesos i restringits i els usos prohibits en l’equipament comercial i de l’activitat de serveis per tal que la ciutadania i els nostres visitants disposin d’una àmplia diversitat en l’oferta comercial i de serveis i d’una qualitat del paisatge urbà”, ha explicat Montagut en la roda de premsa. Es tracta d’un pla pioner a Catalunya.

Galeria d'imatges

planol_tranvia_copia.jpg
planol_tranvia_copia.jpg

Document Actions