Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou valora positivament el compliment majoritari de l’ús obligatori de mascaretes per part de la ciutadania

dimecres 12 agost 2020

Des de la resolució SLT/1648/2020, de 8 de juliol, la Policia Local ha interposat 175 denúncies en les seves actuacions per detectar comportaments inadequats al carrer

L’alcalde Pere Granados assegura que ‘l’ús de la mascareta és una mesura de protecció individual i col·lectiva essencial per poder fer front a la propagació de la COVID-19 i minimitzar, així, els possibles riscos de contagi’

 

L’Ajuntament de Salou valora positivament el compliment majoritari de l’ús obligatori de mascaretes en espais públics, des que la Generalitat de Catalunya va publicar la resolució SLT/1648/2020, de 8 de juliol, per la qual s’establien noves mesures en l’ús de la mascareta al territori català.

En aquest sentit, la Policia Local de Salou ha interposat, des de dit moment, un total de 175 denúncies en el marc de les seves actuacions de detecció de comportaments incívics al carrer. D’aquestes, un 60% són a persones de nacionalitat espanyola, i el 40% restant són a persones estrangeres, majoritàriament franceses.

Pel que fa a les franges horàries, cal dir que s'ha observat més incompliment a la nit, on s'han posat més de la meitat de les denúncies.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assegurat que “l’ús de la mascareta és una mesura de protecció individual i col·lectiva essencial per poder fer front a la propagació de la COVID-19 i minimitzar, així, els possibles riscos de contagi”. Tanmateix, l’alcalde ha posat en valor “l’actitud responsable de la majoria de la ciutadania”, assenyalant que “el nombre de persones que no compleixen amb la normativa és minoritari”.  

Per la seva banda, el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González, ha destacat “l'excel·lent i eficaç actuació policial a l’hora d’actuar per l'incompliment de l’obligatorietat de portar mascareta a la via i espais públics”. L’edil ha agraït, també, “el comportament cívic de la població de Salou, que prioritza la seva pròpia salut i la de les persones del seu entorn”.

Cal recordar que és obligatori l’ús de mascareta a la via pública, als espais a l'aire lliure i a qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobi obert al públic. El seu incompliment comporta una multa de 100 euros.

Document Actions