Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament i Ensenyament mantenen les activitats complementàries de la Unitat d’Escolarització Compartida per aquest curs 2013-2014

Les activitats estan adreçades a l’alumnat amb necessitats educatives específiques, derivades de la inadaptació al medi escolar

dimarts 03 setembre 2013

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat i l’alcalde de Salou en nom de l’Ajuntament   han signat un any més el conveni per tal d’establir els termes de la col·laboració per a prestar serveis d’atenció educativa complementària a la Unitats d’Escolarització Compartida (UEC) a l’alumnat d’educació secundària obligatòria que presenta problemes de comportament i conductes agressives, absentisme i rebuig escolar, trets d’inadaptació social i risc de marginació. Així, en aquest curs 2013-2014 es tornarà a prestar aquest servei educatiu especialitzat a les aules del Centre de Formació permanent Atenea. “Entenem que l’aposta decidida de l’Ajuntament per la formació i per mantenir -en aquest cas- la UEC és una decisió per combatre el fracàs escolar, i per tant, per nosaltres significa donar oportunitats als joves amb més dificultats”, deia l’alcalde, Pere Granados.

El conveni, signat amb Ensenyament, determina que aquests serveis de la UEC complementaran els propis recursos del centre, garantint actuacions integrals, així com una educació de qualitat. Les activitats complementàries objecte d’aquest conveni estan obertes a l’alumnat de tercer i quart curs d’educació secundària obligatòria, o a l’alumnat que tingui com a mínim 14 anys i no més de 16, que el Departament d’Ensenyament determini. 

L’Ajuntament de Salou es compromet a atendre fins a 14 alumnes d’acord amb les derivacions efectuades pel Departament, en funció de les necessitats detectades i a fer-se càrrec de la totalitat de les despeses que comporta la realització d’aquestes activitats, així com del funcionament i manteniment dels espais i instal·lacions de què disposa l’Ajuntament. El Departament, per la seva part, aportarà una quantitat econòmica per alumne i revisarà que el desenvolupament pedagògic de les activitats s’adaptin als objectius educatius de l’etapa d’ESO i la correcta adaptació o modificació curricular individual. Per la regidora d’Ensenyament, Julia Gómez, “es pretén aconseguir la millora de l’èxit educatiu de tot l’alumnat posant un èmfasi especial amb els col·lectius més vulnerables i l’experiència d’altres anys posa de manifest que aquests reforços d’activitats funcionen”, deia. Així, ambdues parts, a través del conveni signat, consideren convenient que per al curs 2013-2014 es continuïn utilitzant les Unitats d’Escolarització Compartida com a recurs educatiu extern, que permetin poder donar resposta a les necessitats detectades en els diferents àmbits territorials.

L’escolarització a les UEC té sempre caràcter temporal i es podrà revisar al llarg del curs escolar.

Galeria d'imatges

centre_atenea.JPG

Document Actions