Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament impulsa un projecte per retolar els bens d’interès cultural a les platges de Salou

S’adequaran els existents i es complementaran amb altres que informin del que visitant dels espais i paisatges que pot veure en el recorregut del Camí de Ronda

dilluns 01 juliol 2013


Les platges de Salou  seran objecte d’un projecte de retolació dels serveis i espais que trobarà el visitant en els diferents punts del litoral. S’actualitzaran alguns rètols informatius existents i es complementaran amb alguns altres, amb una visió més global, que permeti incorporar la varietat de serveis existents a les platges així com indicar informació sobre la ubicació.

La regidora de Platges, Júlia Gómez, ha especificat que “els ciutadans i visitants podran gaudir del paisatge des d’una nova perspectiva, podran recórrer el litoral de Salou descobrint la seva història i la seva riquesa natural” i ha afegit “ aquest projecte és una mostra més del constant esforç que realitzem des de l’administració per continuar millorant i cuidant l’entorn així com mantenint el nivell de qualitat de les platges reconegudes per nombrosos organismes”.

Aquesta retolació permetrà que el visitant conegui els espais i paisatges que des de la recent inauguració de la primera fase del Camí de Ronda es poden descobrir caminant, des dels Pilons a la Platja Llarga. Entre aquests espais d’interès es troba el recorregut per sota de les muralles de Casalot – Llatzeret. Aquestes muralles de caràcter defensiu constitueixen un Bé d’Interès Nacional.  També hi ha altres punts d’interès que quedaran senyalitzats com poden ser les restes dels nius d’ametralladores de la Punta del Po-roig  o les barques de pesca que encara s’hi conserven a l’antic moll de pescadors.

En concret, les actuacions sobre cartells de serveis de platges es duran a terme a Cala Crancs, Cala Vinya, Cala Font, Platja Llarga, Cala Llenguadets, Platja Capellans, Platja de Llevant, Platja de Ponent.  Aquests treballs consistiran en la retirada de senyals existents i substitució per altres totems de xapa.
D’altra banda, es posaran faristols d’acer  per informació d’interès cultural a Punta Po-roig (a les restes històriques de la guerra civil), el Llatzaret (a la Torre, Castell, Casalot) els Pilons (al Piló), la Platga Llevant (Barques) i la Platja Ponent (als Lliris).

En total, la inversió que es realitzarà és de 58.858,70 euros procedents del Pla Fomit 2013 i es preveu que les obres durin 8 setmanes des del seu inici. El FOMIT és el Fondo para la modernización de infraestructuras turísticas, depenent del Ministerio de industria, energía y turismo i tenen com a objecte continuar incrementant els serveis i la qualitat de les platges i el seu entorn.

Galeria d'imatges

P1180517.JPG
P1180517.JPG
P1180517.JPG

Document Actions