Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament informa als veïns del Cap Salou sobre la Segona Fase del Camí de Ronda

El Consell Sectorial del Cap Salou va recollir les suggerències dels veïns sobre diversos temes com la regorganització del vial a l’eix de ‘Farigola, Fonoll, Llorer i Farola.

dijous 31 maig 2012

L’alcalde de Salou, Pere Granados, i la Regidora de Participació Ciutadana, Maria Jose Rodríguez, van presidir ahir el Consell Sectorial del Cap Salou que va tenir lloc al Poliesportiu d’aquesta zona. L’òrgan creat per fomentar la participació entre l’Ajuntament de Salou i les associacions i veïns de la zona va recollir ahir diferents propostes i necessitats dels ciutadans i va informar de diversos temes del seu interès.

Entre aquests, l’alcalde de Salou va donar més detalls de la Segona Fase del Camí de Ronda, que s’espera aviat comencin els treballs de continuïtat del traçat. La novetat és que aquesta segona fase enllaçarà amb el Jaciment de la Cella, incorporant un nou atractiu al recorregut. Es tracta d’un jaciment ibèric, del segle tercer, el més important del Tarragonès en el qual s’està treballant i que té un gran potencial ja que es tracta d’un dels assentaments més importants de la Tàrraco ibèrica.

Recordem que les  fases dos i tres preveien unes expropiacions majors per tal de continuar amb el projecte però per evitar  fer importants despeses per expropiacions de finques es va optar per reduir afectacions i canviar el traçat en alguns punts de manera que es pugui tirar endavant el tram que queda fins a la Pineda però amb una important reducció de costos per a les arques municipals.

Un altre dels punts que es va abordar és la reorganització del vial de la zona de l’eix Farigola, Fonoll, Llorer i Farola per tal de millorar i facilitar la mobilitat i la fluïdesa del tràfic en aquesta àrea. A més, es va tractar la Conversió en carril únic de la carretera del far sobre el que ja existeix un projecte. Els veïns i associacions han d’acabar de trobar l’acord en algun aspecte però s’espera que en breu pugui tirar-se endavant.

L’alcalde també va informar sobre el Projecte de la Carretera de Costa promogut des de la Diputació  i sobre l’inici d’aquestes obres.  El passat mes de febrer es va aprovar definitivament aquest projecte per dotar de voreres i enllumenat la carretera TV-3146 entre la Pineda i l’accés al Far de Salou. 
En relació a la carretera de la Costa, es preveu la construcció de voreres entre els punts quilomètrics 4,000 i 5,260.  Els primers 285 metres d’aquest tram corresponen al terme municipal de Vila-seca i, la resta, al terme municipal de Salou. La secció tipus de la carretera és d’una calçada de 7 metres, vorals de 0,50 metres i voreres d’ample variable superior a 1,80 metres.

Entre els assistents al Consell, els diversos representants de l’Associació de Veïns Mirador de Salou, de la Zona Estival, del Cap Salou, de Xalets de Salou i de l’Associació de Veïns Pinosmar a més de veïns que a títol particular hi assisteixen i participen.

Galeria d'imatges

premsa.JPG
premsa.JPG

Document Actions