Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament informa que la preinscripció pel Programa de Formació i Inserció del Pla de Transició al Treball (PFI – PTT) serà del 25 de maig al 5 de juny

dijous 21 maig 2020

La documentació per fer el tràmit caldrà enviar-la per correu electrònic a l’adreça e3960045@xtec.cat

Aquest programa s’adreça a nois i noies, d’entre 16 i 21 anys, que no tenen el GESO (Graduat en Educació Secundària Obligatòria) i volen formar-se en una professió, en aquest cas, com a auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic

 

L’Ajuntament de Salou, a través de l’àrea de Serveis Educatius, informa la ciutadania que la preinscripció per apuntar-se al nou curs 2020 – 2021 del Programa de Formació i Inserció del Pla de Transició al Treball (PFI – PTT) serà del 25 de maig al 5 de juny de 2020, ambdós inclosos, en format telemàtic.

Cal recordar que aquest programa s’adreça a nois i noies, d’entre 16 i 21 anys, que no tenen el GESO (Graduat en Educació Secundària Obligatòria) i volen formar-se en una professió, en aquest cas, com a auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assenyalat que "som al costat de la nostra gent jove per tal de motivar-la i ajudar-la a seguir en el món de l'aprenentatge, ja que d'aquesta manera, el dia de demà tindran més oportunitats en l'àmbit laboral i podran desenvolupar-se com a persones independents, podent gaudir d'una bona qualitat de vida".

Per la seva banda, la regidora de l’àrea de Serveis Educatius, Julia Gómez, ha volgut motivar el jovent del municipi que no té el graduat d’ESO a “sumar-se a aquesta alternativa que el sistema educatiu posa a l’abast d’aquelles persones que volen aprendre un ofici, d’una forma personalitzada, adaptada a les condicions educatives de cada estudiant”.

 

Com fer la preinscripció?

Per poder fer la preinscripció, caldrà omplir, primer de tot, el formulari del següent enllaç: http://queestudiar.gencat.cat/ca/preinscripcio/estudis/pfi/

Tot seguit, caldrà presentar al centre, per correu electrònic a l’adreça e3960045@xtec.cat, tota la documentació, escanejada o en fotografia, dins de termini, posant com a assumpte de l’e-mail,“Resguard preinscripció i el nom de l’alumne/a”.

Caldrà adjuntar al correu la següent documentació:

- Full de preinscripció

Original i còpia del DNI, NIE o passaport vigent.

Si el sol·licitant és menor d'edat també ha de presentar:

Còpia del llibre de família

Si està en situació d'acolliment, la resolució d'acolliment.

- Còpia del DNI de la persona sol·licitant (pare, mare, tutor o tutora). Si és estrangera, la targeta de residència on consta el NIE, o del passaport. Si es tracta d'estrangers comunitaris, document d'identitat del país d'origen.

De manera extraordinària i únicament a efectes de preinscripció, les dades d'identificació de les persones estrangeres es poden acreditar amb la documentació alternativa que la persona pugui aportar.

Per acreditar la condició de discapacitat, s'ha de presentar el CAD del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies o, si no n'hi ha, un informe de l'EAP en el qual s'indiqui l'existència que l'alumne presenta discapacitat.

 

Cal dir que també es podrà dur a terme la preinscripció a l’Institut Marta Mata, de forma presencial, amb cita prèvia.

Més informació al telèfon 646 86 03 83.

 

Programa de Formació i Inserció del Pla de Transició al Treball (PFI – PTT)

El Programa de Formació i Inserció del Pla de Transició al Treball (PFI – PTT) d’auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic té una durada d’un curs acadèmic (de setembre a juny), i es duu a terme al Centre Atenea de Salou.

La formació donarà coneixements sobre tècniques bàsiques de comercialització; atenció al client; preparació de comandes i venda de productes; ofimàtica i tècniques administratives bàsiques; formació bàsica en prevenció de riscos laborals; i formació en Centres de Treball. Els joves podran adquirir recursos per desenvolupar-se millor, personalment i professional, i per continuar la seva formació. Així mateix, el curs inclou pràctiques en empreses.

Aquest programa permet obtenir una certificació de la formació rebuda i de les competències professionals adquirides. També facilita la realització de les Proves d’Accés als Cicles Formatius de Grau Mitjà i l’accés a un Centre de Formació d’Adults per adquirir el Graduat d’ESO.

Fitxers adjunts

Document Actions