Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament informa sobre les obres al Cap Salou per a la instal·lació d’un nou col·lector de clavegueram, a càrrec de l’Agència Catalana de l’Aigua

diumenge 07 novembre 2021

Aquests treballs es faran en vàries fases, i afectaran els carrers que van des de la platja de Cala Crancs i des de Maripins, fins a la rotonda del Pla de Maset, amb el Camí del Racó

Actualment, ja s’ha iniciat la primera fase de l’actuació, que va des del carrer dels Pins del Cintet, i fins al c. de la Punta del Cavall

 

L’Ajuntament informa sobre les obres de sanejament dels nuclis de Mar i Pins, cala Crancs i vessant llevant que s’han començat a realitzar al Cap Salou, amb la finalitat d’instal·lar un nou col·lector de clavegueram. Aquesta actuació es troba inclosa al Programa de Mesures del Pla de Gestió del Districte de Conca Fluvial de Catalunya (2016-2021), i va a càrrec del Departament de Projectes i Obres de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

Cal recordar que, actualment, les aigües residuals de la zona es concentren a l'estació de bombament de cala Crancs on, després de passar per un tamís de fins, són enviades al mar, a través d'un emissari submarí de 1.612m de longitud.

Les obres previstes consisteixen en l'adaptació de l'estació de bombament per tal de poder impulsar aquesta aigua residual aigües amunt, fins a l'estació depuradora de Vila-seca i Salou; i, d'aquesta manera, l'emissari passarà a funcionar, només, en cas d'emergència, pel que es deixarà d'abocar al medi marí les aigües residuals del sector de cala Crancs.

El col·lector que impulsarà aquestes aigües residuals tindrà una longitud de 637,57m, s'iniciarà a l'estació de bombament i recorrerà el carrers dels Pins del Cintet, Cala Crancs, Punta del Cavall i carretera del Far, fins a un pou de trencament, que se situarà a la cruïlla de la carretera del Far, amb la Carretera de la Costa.

Cal dir que aquests treballs es duran a terme per fases, afectant els carrers que uneixen cala Crancs i Maripins, fins a la rotonda del Pla de Maset, amb el Camí del Racó.

Les obres seran les següents:

  • Col·lector d'impulsió del clavegueram de cala Crancs (des de l'estació de bombament, fins a la carretera del Far).
  • Col·lector d'impulsió del clavegueram de Maripins (des de l'estació de bombament, fins a la carretera del Far).
  • Tram comú de col·lectors d'impulsió en paral·lel, per la carretera del Far, fins arribar a la carretera de la Costa.
  • Col·lector de gravetat que conduirà les aigües residuals de cala Crancs i Maripins, per la carretera de la Costa i el Camí del Racó, fins a una nova estació de bombament, a la cruïlla del Camí del Racó amb el Pla de Maset, que impulsarà fins a connectar al col·lector de PortAventura, que ja discorre, actualment, pel Camí del Racó i arriba a l'estació depuradora d'aiguës residuals (EDAR) de Vila-Seca i Salou.

Actualment, ja s’ha iniciat la primera fase de l’actuació, el sector de Cala Crancs, que va des del carrer dels Pins del Cintet, i fins al c. de la Punta del Cavall, i que durarà fins, aproximadament, el 19 de novembre. Quan aquest tram finalitzi, les obres continuaran pel tram de Maripins, la Carretera del Far, la Carretera de la Costa, i el Camí del Racó.

Mentre es realitzen aquestes actuacions, estarà prohibit estacionar als carrers on s’està duent a terme l’obra, i hi haurà afectacions al sentit del trànsit. Tanmateix, es garanteix el pas de vehicles, ja sigui amb un sol carril de circulació o col·locant semàfors; i, en alguns altres trams, es posen a disposició de la ciutadania vies alternatives que s’informaran a través de senyalització excepcional. També es permetrà l’entrada i sortida de pàrquings privats de les comunitats veïnals.

Així mateix, cal destacar que els treballs es realitzen, exclusivament, a la calçada, deixant lliures les voreres per a la circulació de vianants. 

Document Actions