Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament inicia el procés de revisió del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Salou, amb l’aprovació del Programa de Participació Ciutadana

dimecres 27 octubre 2021

S’ha aprovat avui dimecres, en sessió plenària, amb el vot a favor de tots els grups municipals

L’Ajuntament posa a disposició de la ciutadania un apartat web específic sobre la revisió del POUM, a l’enllaç poum.salou.cat, on es pot trobar tota la informació

També s’han aprovat les Ordenances Fiscals de 2022: la congelació dels impostos de cara a l’any vinent; la bonificació de l’IBI fins a un 50%, segons el seu valor cadastral, a les instal·lacions d’autoconsum d’energia solar; i la bonificació del 50% a l’ICIO en instal·lacions sostenibles

Es modifica l’ordenança de l’Escola d’Adults, l’ordenança d’Esports i l’ordenança d’ocupació de la via publica per part del mercadet dels dilluns

 

L’Ajuntament de Salou ha aprovat, de forma unànime, avui dimecres, 27 d’octubre, en sessió plenària, el Programa de Participació Ciutadana del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Salou, el principal instrument d’ordenació integral del municipi que permet planificar el desenvolupament territorial. Avui s’inicia, per tant, el procés de revisió del POUM.

L’actual Pla vigent es va aprovar l’any 2003, i després de 18 anys, la planificació territorial superior aprovada per la Generalitat de Catalunya, l’evolució de la legislació urbanística, l’execució de gran part de les previsions que estableix el planejament vigent, i un nou escenari social, econòmic i mediambiental, fan necessari i oportú una revisió d’aquest instrument, que ha de servir per ordenar el futur desenvolupament sostenible del municipi i definir com serà la ciutat, en els propers anys.

Cal dir que el Programa de Participació Ciutadana té com a objectiu incorporar criteris, valoracions i opinions, i planteja la creació d’una estructura orgànica específica que permetrà el desenvolupament, control i seguiment de la iniciativa participativa. Les accions planificades són: sessions informatives presencials, enquesta web permanent, i tallers sectorials presencials. Aquestes accions són obertes i de lliure accés a la ciutadania, amb registre previ.

L’alcalde Pere Granados manifesta que la participació ciutadana juga un paper remarcable i determinant, ja que garanteix la transparència i el major consens possible en el disseny del model de municipi sostenible.

El regidor de Gestió del Territori i d’Habitatge, Marc Montagut, ha agraït la unanimitat de vots per iniciar el procés de revisió del POUM, i ha encoratjat la ciutadania perquè “s’impliqui i sigui el més participativa possible”.

L’Ajuntament de Salou ha posat a disposició de la ciutadania un apartat web específic sobre la revisió del POUM, a l’enllaç poum.salou.cat, on s’hi pot trobar tota la informació del Pla; les fases de revisió; el calendari; el Programa de Participació Ciutadana; documentació, i recull de premsa.

 

Ordenances Fiscals de 2022

En el decurs del plenari d’avui s’han aprovat les Ordenances Fiscals de 2022. Es congelen els impostos de cara a l’any vinent. L’Ajuntament bonifica l’IBI fins a un 50%, segons el seu valor cadastral, a les instal·lacions d’autoconsum d’energia solar, durant 3 anys. I es manté la bonificació del 50% a l’ICIO en instal·lacions sostenibles (inclòs aprofitament d’energia solar), i, a més, agilitzant els tràmits administratius per a la seva aprovació.

També es modifica l’ordenança de l’Escola d’Adults, per poder realitzar pagaments i actuacions de forma trimestral i no haver d’abonar l’any sencer, afavorint la interrupció de la formació sense cost per als interessats.

L’ordenança d’Esports també es modifica per tal de dur a terme una gestió eficient dels seus tributs, eliminant matrícules i adequant les tarifes al seu ús real.

Per últim, pel que fa a l’ordenança de l’ocupació de la via pública per part del mercadet dels dilluns, cal dir que aquesta es redueix en un 25%.

El regidor de Gestió Econòmica i Hisenda, Yeray Moreno, ha assenyalat que “l’Ajuntament de Salou ha adquirit el compromís de congelar impostos i taxes, compensant l’equilibri financer, gràcies a la bona gestió realitzada, durant els darrers anys”.

Aquest punt de l’ordre del dia ha comptat amb els 12 vots a favor de SUMEM PER SALOU i PSC; els 4 vots en contra de C’s i PP; i l’abstenció d’ERC.

 

D’altra banda, el plenari ha aprovat, de forma unànime, el conveni de col·laboració entre l’Administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament d’Educació, i l’Ajuntament de Salou, per a la realització d’activitats complementàries de l’Educació Secundària Obligatòria, adreçades a l’alumnat amb necessitats educatives específiques, derivades de les dificultats d’adaptació al medi escolar, en Unitats d’Escolarització Compartida, per al curs 2021-2022.

Finalment, cal destacar que el plenari d’avui dimecres, 27 d’octubre, s’ha dut a terme de forma presencial al Saló de Plens de l’Ajuntament, per primer cop, des de la pandèmia de la COVID-19. S’han establert les mesures de protecció necessàries per garantir la seguretat de totes les persones assistents, com la col·locació de mampares; l’ús obligatori de mascareta; i el manteniment de la distància de seguretat entre el públic assistent. La sessió s’ha pogut seguir, també, a través d’streaming.

Document Actions