Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament invertirà sobre uns 5 milions per recuperar i preservar el litoral del Cap Salou

dijous 28 abril 2016

Per la seva banda el Ministerio de Medio Ambiente ha d’invertir els més de 5 milions compromesos per les obres de construcció de la segona fase del camí de ronda.

El Pla General d’Ordenació Urbana (POUM) de Salou inclou el projecte de recuperació mediambiental del litoral del Cap Salou i construcció d’un camí de ronda. Un projecte que preveu la protecció de tots aquells espais, paisatges i ecosistemes naturals que es conserven a la costa del Cap Salou i fer més accessibles aquests espais amb la construcció d’un camí de ronda, o el que és el mateix, un passeig vora mar per platges, roquers i penya-segats per poder gaudir i visitar aquests àmbits d’interès ecològic i geològic del patrimoni salouenc.

En una primera fase del projecte, es van invertir 2’8 milions d’euros, finançats pel Ministerio de Medio Ambiente, amb una obra que anava des dels Pilons (c/ de Colón) fins la cala dels Llenguadets, que juntament amb el tram de la platja Llarga realitzat amb anterioritat, es donaven per enllestits quasi 2 km d’aquest recorregut fins la zona dels Replanells.

Ara queda pendent una segona fase per acabar aquest projecte que, segons el propi alcalde, Pere Granados, “és una intervenció important de preservació i protecció de tot el patrimoni natural del Cap Salou que encara es manté; i això suposarà, a més d’un benefici pel medi ambient local, un benefici turístic i social, ja que implementem un valor afegit i una proposta interessant als nostres recursos que fomenten l’economia turística”. És per això que no s’entén el retràs del govern de l’Estat a finalitzar el projecte.

Amb una esmena als pressupostos de 2015, Salou va demanar els 4’2 milions d’euros que calen per enllestir la segona fase pendent. Ni tan sols els diputats del PP al territori la van votar a favor; fet que va lamentar l’alcalde qualificant-los de “pocs sensibles amb les necessitats del municipi”. De totes formes, diu, “seguirem reclamant el finançament pendent compromès per acabar les obres del Camí de Ronda, que ara ja porten 4 anys paralitzades per aquest govern”.

La fase del projecte pendent d’executar compren des dels Replanells fins a la zona del Recó (La Pineda), de 4’5 Km de recorregut, i un pressupost de 4’2 milions d’euros. Granados ha assegurat que “estem davant un projecte de ciutat i de futur que s’està executant de manera planificada i fraccionada” però que serà “un patrimoni per les futures generacions de Salou”.

Per altra banda, és important destacar que per tal de recuperar i protegir les zones d’interès natural del Cap Salou, l’Ajuntament al final destinaria al voltant de 5 milions d’euros, incloses algunes quantitats dictades pels tribunals.

En aquest sentit recordem que el propi POUM de 2003, preveia que tots els ingressos dels drets i terrenys obtinguts per desenvolupament i gestió urbanística, s’havien de destinar a la recuperació medi ambiental del litoral del Cap Salou; i podem dir que les despeses en adquisició dels terrenys, al final, hauran estat molt inferiors als ingressos obtinguts. 

Segons el govern salouenc, “sense l’esforç de tirar endavant aquest projecte de recuperació mediambiental, moltes zones verges del Cap Salou que tenim actualment estarien construïdes”, i afegia que “no s’entenen i fan malpensar algunes veus critiques de l’oposició per les despeses que comporta tenir la titularitat municipal de terrenys del litoral del Cap Salou, quan la seva finalitat es preservar i protegir el nostre patrimoni natural més valuós, i obrir-lo a la ciutadania”. 

Segons Granados, “esperem que el futur govern de l’Estat sigui sensible i favorable a satisfer les inversions compromeses i doti del pressupost necessari per fer viable la protecció del medi ambient del Cap Salou”.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

camideronda.jpg
RLM141019_133BX-®.jpg

Document Actions