Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament no girarà, fins passat el 30 de maig, cap càrrec dels mesos de març i abril del sistema de pagament fraccionat

dimarts 28 abril 2020

Els imports pendents es prorratejaran en els mesos posteriors

Es modifica el calendari fiscal 2020, afectant tant el termini de pagament voluntari, com la data de càrrec de domiciliació de la 1ª fracció de la Taxa del Mercat Municipal

L’Ajuntament de Salou flexibilitzarà el pagament d’impostos i taxes, prorrogant el termini i modificant, així, el calendari fiscal de l’exercici 2020, en el marc de les mesures extraordinàries establertes pel Consistori, per contrarestar els efectes econòmics de la crisi sanitària provocada per la COVID-19.

En aquest sentit, l’Ajuntament ha decidit no girar, fins passat el 30 de maig de 2020, cap dels imports dels mesos de març i abril a aquelles persones adherides al sistema de pagament fraccionat. D’aquesta manera, aquestes sumes es prorratejaran en els mesos posteriors.

D’altra banda, s’amplia el termini de pagament voluntari de la 1a fracció de la Taxa de Mercat Municipal (que va començar el 15 d’abril), fins el 15 de setembre de 2020. També es canvia la data del càrrec de domiciliació, que serà l’1 de juliol de 2020.

Cal recordar que, pel que fa a l’impost sobre vehicles de tracció mecànica (IVTM) i la taxa de guals, també s’ha allargat el termini de pagament voluntari fins al 15 de setembre de 2020, i s’ha traslladat el càrrec d’aquests impostos que estiguin domiciliats, a l’1 d’agost de 2020.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat que “des de l’Ajuntament, volem posar a l’abast totes les eines i facilitats possibles perquè els salouencs i les salouenques puguin fer front a la nova situació econòmica”. Per això, “adaptem el calendari fiscal i impulsem noves mesures econòmiques, per tal que la ciutadania tingui més marge d’actuació per poder abonar els pagaments, a nivell local”, ha assegurat el batlle.

Per la seva banda, el regidor d’Hisenda i Gestió Econòmica, Yeray Moreno, ha assenyalat que “totes les mesures fiscals i econòmiques que s’estableixin per part de l’Ajuntament, sempre seran complementàries a les ja realitzades per la Generalitat i l’Estat espanyol”.

“Un cop superem aquesta primera fase de xoc per donar liquiditat, en la què cap contribuent ha de fer front les seves obligacions fiscals locals; la segona fase consistirà en concedir ajuts per incentivar el comerç local i el sector turístic; en concret, per donar suport a aquelles persones que, a causa de la situació actual, es troben a l’atur”, ha assegurat l’edil, afegint que “també adreçarem una important dotació econòmica a Serveis Socials”.

Document Actions