Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament premiarà les idees empresarials més innovadores dels joves al concurs ‘L’institut emprèn’

Dos emprenedors explicaran la seva experiència als alumnes IES Jaume, l’IES Marta Mata I i l’Escola Elisabeth en uns Seminaris de Sensibilització per motivar-los a participar

dimarts 18 febrer 2014


El proper divendres 21  febrer, alumnes de  l'IES Elisabeth i el Marta Mata, assistiran al  seminari de sensibilització previ al ‘Concurs l’Institut Empren’ sobre la generació d’idees i de creació d’empreses, que organitza la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Salou i que s’impartiran en els centres d’educació secundària del municipi amb la finalitat de posar a l’abast dels estudiants les eines i coneixements necessaris per al desenvolupament de les seves idees empresarials.  Dos emprenedors, Roger Blasco (Estudis Erba) i Raquel Vilaplana (La Ibense) seran els encarregats d’explicar la seva experiència.

A partir del divendres,  els joves rebran una sessió en la qual es pretén  aproximar el món de l’empresa i la figura de l’empresari als joves en una doble vessant; d’una banda tècnicament amb les claus de com  generar una idea de negoci; com redactar un pla d’empresa (pla tècnic i pla econòmic) i presentar les bases del concurs; en una segona part s’exposa als alumnes l’experiència d’un emprenedor. El divendres dia 28 serà el IES Jaume I el que acolliran aquest seminari inicial.

Entre els objectius d’aquesta iniciativa, està la de presentar als joves l’emprenedoria com una opció viable a la realització professional i impulsar la definició de projectes empresarials.  El termini per presentar els projectes serà el 14 de maig.
El lliurament dels premis de “L’Institut Emprèn” és un acte lúdic que tindrà lloc al mes de maig, al complex del Teatre Auditori de Salou. Comptarà amb l’assistència de tots els joves participants, jurat i representants de l’Ajuntament. Es premia, la ‘La millor idea empresarial’ amb un primer i segon premi, al ‘Projecte més innovador’ i al ‘Projecte més ben treballat'.

La regidora de l’àrea, Reyes Pino, ha explicat que un cop realitzats els seminaris, es dinamitza el concurs d’idees de negoci, que enguany arriba a la seva quinta edició. “La joventut té molt a dir i molt que aportar; tenen idees diferents, sovint molt creatives, i volem motivar-los i ajudar-los a que busquin la viabilitat del seu projecte. És tracta en definitiva, de pensar la nostra societat del futur,  fomentant l’esperit emprenedor a centres educatius”.
Les candidatures participants podran optar a diversos premis en metàl•lic repartits com a millor idea empresarial; al projecte més innovador i al projecte més ben treballat.

Galeria d'imatges

untitled.bmp

Document Actions