Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament presenta ‘La Casa d’Oficis Salou Ocupa’t Jove 2010’ a les seves noves instal·lacions

Els alumnes d’aquests cursos realitzaran feines en el municipi en benefici del ciutadà

divendres 21 gener 2011

L’Alcalde de Salou, Pere Granados, ha presentat avui el programa de la ‘Casa d’Oficis Salou Ocupa’t Jove 2010’ a les seves noves instal·lacions situades al Centre Logístic de Serveis, equipament que s’inaugurarà en breu i que s’ubica al Camí dels Castellots S/N. Aquestes noves instal·lacions que permetran centralitzar a tot el personal i recursos  estan formades per dos aules tallers, un aula de formació, una sala de professors, magatzem i dos vestidors. En aquesta presentació també han assistit el Regidor de Serveis Interns, Jesús Barragán i així com el Delegat Territorial de Servei d’Ocupació de Catalunya, Ramon Inglés entre d’altres autoritats. Inglés ha destacat que, actualment, al Camp de Tarragona hi ha 360 joves inscrits a cases d’oficis treballant per “continuar amb un procés d’aprenentatge que pot redreçar les vostres vides”.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha remarcat que “la Casa d’Oficis juga un paper important en el nostre municipi i per això hem de fer un esforç per dotar-la de recursos perquè formarà als joves en atur i els oferirà una oportunitat d’inserció laboral”. El batlle ha instat els joves a “aprofitar aquesta oportunitat” i a continuar treballant per formar-se.

Per la seva part, el regidor de Serveis Interns, Jesús Barragán, ha explicat que “l’Ajuntament impulsa aquests programes que permeten dotar als joves de formació i alhora d’experiència laboral així com d’una beca que els dona suport en aquest complex escenari econòmic de la nostra societat”. Barragán ha remarcat que “farem tot el que estigui a la nostra ma per promoure l’ocupació”.

Els mòduls s’integren en les polítiques actives d’ocupació dels projectes Impuls – Treball i desenvolupen un pla formatiu combinant continguts teòrics i pràctics. En aquest nou espai es desenvoluparan els mòduls de:

  • Informàtica: orientada a l’elaboració de peces informatives i reportatges audiovisuals per mitjans de comunicació
  • Operador de sistemes de rec automàtic

El pla formatiu combina els  continguts teòrics i pràctics, i treball efectiu per tal de donar la professionalitat necessària per la futura inserció laboral dels seus participants. Està dirigit a vint joves majors de 16 anys i menors de 25 anys, que siguin demandants d'ocupació inscrits a la Borsa de Treball. Aquest projecte de la Casa d’Oficis té una durada de 12 mesos, els sis primers estaran adreçats a la formació i adquisició de les habilitats necessàries pel correcte desenvolupament dels coneixements tècnics de cada àrea i la resta, a més de formació, els alumnes desenvoluparan ja tasques professionals.

Els primers sis mesos del programa els participants perceben una beca de 9 euros per dia per la seva assistència i aprofitament. Posteriorment, durant la resta del programa, els alumnes percebran un salari del 75% del Salari mínim Interprofessional. Els alumnes d’aquests cursos realitzaran feines en el municipi en benefici del ciutadà. Aquest projecte que compta amb el finanaçament del Servei d’Ocupació de Catalunya de la Generalitat i el Fons Social Europeu promourà l’adquisició de coneixements professionals per tal de que joves en situació d’atur puguin trobar una ocupació.

Galeria d'imatges

DSCN7696.JPG
DSCN7692.JPG
DSCN7696.JPG
DSCN7684.JPG
DSCN7692.JPG

Document Actions