Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament s’adhereix al manifest del Dia de la Dona per defensar la igualtat entre gèneres

Més de 100 dones han estat ateses pel Servei d’Informació i Assessorament a les Dones durant el primer any d’existència d’aquest recurs

dimarts 08 març 2011

En el dia Internacional de les Dones, l’Ajuntament de Salou s’ha adherit al Manifest llegit en els consistoris de diferents ciutats d’Espanya. L’Alcalde de Salou, Pere Granados i la  regidora d’Acció Social, Anna Narbona juntament amb una representació de dones i homes de la ciutat han llegit un manifest  per simbolitzar  “la lluita de les dones de tot el món en favor de la igualtat”.
Un manifest que ha recollit una sèrie de fites que “han de permetre aconseguir que la igualtat sigui a tot arreu un fet quotidià e indiscutible en el pla laboral, social, polític i personal”. El manifest ha remarcat en la seva part final que “es necessari que dones i homes ens esforcem per establir relacions de respecte i llibertat per que la nostra societat pugui ser un lloc millor”.

Servei d’Informació i Assessorament a les Dones
Posteriorment, la regidora d’Acció Social juntament amb dos tècniques del Servei d’Informació i Assessorament a les Dones han presentat la Primera Memòria d’activitat d’aquest servei i el curs del Taller de Salut Mental que tindrà lloc el proper 23 de març.
Un total de 109 dones  han sigut ateses per aquest servei. Es tracta de dones d’una mitjana d’edat al voltant dels 37 anys. En relació a la nacionalitat, més de la meitat són espanyoles, la resta està repartida entre dones d’Amèrica dl centre i del sud en primer lloc, seguides de l’Europa de l’est i per últim dones del continent Africà.  Aproximadament, un 90% de les dones han estat ateses per l’assessorament jurídic sent ateses habitualment entre una i dos cops per l’advocat. D’altra banda, el 65,4% de les dones ateses han rebut suport psicològic i són ateses una mitja de tres sessions per la psicòloga.
El SIAD és un servei específic adreçat a les dones que va néixer fa un any  i que ofereix informació, assessorament, primera atenció i acompanyament en l’àmbit social, laboral, formatiu, associatiu, jurídic i psicològic. El SIAD estava previst al PLA D'IGUALTAT DE GÈNERE que disposa l’Ajuntament de Salou i que està vigent des de 2009  fins a 2013, en un dels seus eixos d'intervenció, en concret en Salut, Benestar i qualitat de vida.
El SIAD està estretament coordinat amb l’Equip Bàsic d’Atenció Social Primària i  en contacte amb altres serveis i recursos del municipi com Mossos d’Esquadra o Centre d’Atenció Primària de Salut.

Taller d’Higiene Mental

Durant aquesta presentació, també s’ha donat a conèixer el Taller d’Higiene Mental que tindrà lloc el proper 23 de març a les 17 hores. L’objectiu principal del taller és dotar a les participants de les eines i recursos necessaris per a aconseguir un equilibri emocional que previngui la aparició de comportaments que no són adequats i que impedeixen desenvolupar-se amb normalitat. Entre els continguts que es tractaran en aquest taller tenim l’autoestima, l’assertivitat, la consciència d’igualtat i les creences irracionals, entre d’altres.
La idea és que les participants aprenguin a conèixer-se i comprendre’s millor, a tenir una visió realista i positiva de si mateixes i de les pròpies possibilitats, a comunicar millor allò que senten i allò que desitgen, a afrontar bé els conflictes interpersonals i a detectar quan la pròpia salut mental s’ha danyat per tal de poder reparar-la.

El taller tindrà una duració total de 12 hores, distribuïdes en 6 sessions de 2 hores cadascuna. Horari del taller: dimecres de 17 a 19 hores, fins a realitzar les 6 sessions.  Es realitzarà a l’Espai MAS (Municipal d’Atenció Social) al carrer Ebre, núm. 11
Les persones interessades en participar en el taller poden inscriure’s presencialment a l’Espai MAS (Municipal d’Atenció Social) al carrer Ebre, núm. 11 o telefònicament al 977 309 206, de dilluns a divendres de 10h. a 13h. – excepte els dimarts- o be fer-ho mitjançant correu electrònic a l’adreça : siadones@salou.cat 

Galeria d'imatges

premsa2.JPG
premsa.JPG

Document Actions