Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’alcalde anuncia que les obres del Barranc de Barenys podrien estar enllestides el 2017

dijous 08 maig 2014

Els treballs que està duent a terme la Comissió Tècnica avancen de forma molt positiva

 

L’alcalde de Salou, Pere Granados, mostra la seva satisfacció davant les darreres novetats de l’acord signat entre l’Ajuntament i la Generalitat el passat mes de novembre, en virtut del qual el govern català es compromet a realitzar i finançar una sèrie de projectes d’inversió en l’àmbit dels serveis i les infraestructures urbanes.

 

Respecte el treball que està duent a terme la Comissió Tècnica constituïda precisament per coordinar i fer seguiment de tota la tramitació i els treballs que recull l’acord, i que en aquest moment, per qüestions de priorització, està treballant sobre la inversió i l’obra del Barranc de Barenys, mostrava tot el seu suport donat que els treballs avancen de forma molt positiva “facilitant que les obres d’endegament del barranc podrien iniciar-se l’any vinent, segons les previsions que ara mateix tenim”.   

Respecte el finançament d’aquesta primera fase del projecte, que comporta les preceptives expropiacions, l’alcalde manifesta que “tenim la seguretat que la Generalitat farà efectiu enguany l’import del cost de les indemnitzacions un cop estiguin enllestits tots els tràmits administratius que des dels Serveis Tècnics s’estan realitzant; fet que garanteix que les obres podrien començar el 2015 i finalitzar durant l’any del 2017”.

 

També va voler dissipar qualsevol dubte sobre les garanties d’execució dels projectes, manifestant la seva “confiança en el compromís polític, que no solament ha pactat i ha de complir una part sinó que l’acord ens obliga a les dues”. Afegia que “com que la confiança en el compliment és mútua,  això garanteix les inversions”.

 

L’alcalde recorda que “l’acord és molt beneficiós per Salou perquè suposa inversions directes en projectes; i perquè en darrer terme es crea el clima adequat i necessari que ha de facilitar la implantació de projectes turístics dins l’àmbit del CRT que crearan riquesa i llocs de treball, com ara BCN World o Ferrari Land”.

En aquest sentit recorda que l’acord dona llum verda “al finançament del projecte de canalització i desviament del barranc de Barenys com a tema prioritari, a més dels desguassos de pluvials del c/ de Barcelona, i inversions en obres relacionades amb la vialitat i la mobilitat, com l’eliminació del traçat de la via fèrria amb construcció d’una gran avinguda tipus bulevard (Eix Cívic); que en conjunt permetran vertebrar una nova ciutat i donar un salt qualitatiu, perquè posen fi a dèficits infraestructurals històrics”. Afegia que aquestes inversions facilitaran també, en conseqüència, “el desenvolupament d’altres projectes estratègics per Salou com la Ciutat Esportiva, el parc comercial i de negocis, i la construcció de 8 nous hotels que crearan uns 2.000 nous llocs de treball”.

Galeria d'imatges

barenys_2.jpg

Document Actions