Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’alcalde de Salou, a través del discurs de la Diada Nacional de Catalunya, destaca la suma d’esforços i les mesures socials i econòmiques per afrontar la crisi sanitària

divendres 11 setembre 2020

Pere Granados ha dirigit un missatge a la població on esmenta els valors de la diversitat i el diàleg i el compromís amb la pau, la justícia i la llibertat

Ha manifestat que ‘la història i la identitat de Catalunya i també la de Salou s’han forjat amb episodis difícils i complicats’, però han estat afrontats amb ‘capacitat de lluita i de superació, de generar i innovar, de mantenir i recuperar allò que ens pertany’

 

L'alcalde de Salou, Pere Granados, a través del seu discurs pronunciat amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, que enguany se celebra en un context difícil i en unes circumstàncies diferents a les passades celebracions, ha fet referència a la suma d'esforços que duu a terme la població per afrontar la greu crisi sanitària i donar resposta a les necessitats generals, mitjançant l'aplicació d'importants mesures socials i econòmiques.

Així, l'alcalde, en nom de la Corporació i en el seu propi, ha proposat que es comparteixi l'essència del missatge de la Diada, perquè és patrimoni i exemple d'una societat plural i de convivència, "on fem nostres els valors de la diversitat i el diàleg, i reafirmem el nostre compromís amb la pau, la justícia i la llibertat". 

L'alcalde ha dit que davant de la nova realitat que estem vivint "hem de recordar que la història i la identitat de Catalunya, i també la de Salou, s'han forjat amb episodis difícils i complicats", però que els hem afrontat amb "gran capacitat de lluita i de superació, de generar i d'innovar, de mantenir i recuperar allò que ens pertany". Així, "impulsem i consolidem noves oportunitats pel conjunt de la pluralitat dels salouencs i les salouenques, dels catalans i les catalanes". 

Finalment, Pere Granados ha tingut unes paraules de record i de reconeixement per a "totes aquelles persones i institucions que, des de l'11 de setembre de 1714 fins avui, han aixecat el nostre país una i altra vegada i l'han convertit en model de progrés i de modernitat"; i també per a aquells que "en els darrers mesos, en acte de servei o voluntàriament, han tingut cura de nosaltres en moments delicats". Ara, més que mai, ha dit, "toca afrontar el futur de Salou i de Catalunya amb la màxima unitat, solidaritat, confiança i coratge". 

 

 

Ofrena floral

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha presidit aquest matí l’ofrena floral al monument de Rafael Casanova, a la plaça Onze de Setembre. L’acte, que enguany s’ha organitzat de manera diferent, tenint en compte les mesures per garantir la seguretat i la salut de les persones en front de la COVID-19, ha comptat amb l'assistència de diversos representants de la Corporació, de Sumem per Salou, PSC i ERC. 

Així mateix, les associacions, entitats i clubs de Salou també han pogut fer la seva ofrena, amb hora concertada prèviament, en torns de 15 minuts, per tal de complir amb les garanties sanitàries, evitant, així, possibles aglomeracions de grups, superiors a 10 persones.   

 

Senyeres al municipi

La senyera lluu avui divendres en diferents edificis municipals i monuments, com ara: el balcó de l’Ajuntament de Salou; el Xalet Torremar, seu del Patronat de Turisme; el Mercat; i la Torre Vella. També s'ha hissat una bandera catalana a la plaça Europa, i dues més a la confluència entre el Passeig Jaume I, el Passeig Miramar i el carrer Barcelona.

La façana de l’Ajuntament de Salou també roman il·luminada amb els colors de les quatre barres, vermell i groc, als vespres i nits, des d'ahir dijous, 10 de setembre, a les 19 h, i fins aquest diumenge, dia 13.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

ALCALDE A OFRENA DIADA 2020.jpg
ALCALDE I REPRESENTANTS CONSISTORI A OFRENA DIADA 2020.jpg
ALCALDE I REPRESENTANTS CONSISTORI (2) A OFRENA DIADA 2020.jpg
1 Senyera al balcó de l'Ajuntament de Salou.jpg
Senyera al Patronat de Turisme.jpg
Senyera al Mercat Municipal.jpg
Senyera a Torre Vella.jpg
Senyera a Plaça Europa.jpg
Senyera a Passeig Jaume I - Passeig Miramar - carrer Barcelona.jpg
Façana il·luminada Ajuntament.jpg

Document Actions