Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’alcalde de Salou aposta per reforçar el sector del comerç i de la restauració

La reunió del Consell Econòmic i Empresarial de Salou celebrat ahir va donar la benvinguda a Lluís Rullán com nou membre d’aquest òrgan assessor i consultiu

dimarts 12 juny 2012

Una vintena de professionals i directius del món econòmic i empresarial de Salou van assistir a la darrera reunió del Consell Assessor i Empresarial de Salou (CAEES), presidida per l’alcalde Pere Granados, i acompanyat dels regidors de Participació Ciutadana, Ma José Rodríguez; de Turisme, Benet Presas; i de Comerç i Promoció Econòmica, Reyes Pino.

 

Temes com les previsions de la temporada turística o la necessitat de sumar esforços entre tots els sectors, públic i privat, per impulsar el futur de Salou, van ser motiu d’informació i debat. Però especial atenció va tenir l’exposició de l’alcalde sobre el que ha aconseguit el govern local en un any, i els plans i projectes de futur que han de dinamitzar l’economia de Salou i crear nous llocs de treball.

 

Pere Granados manifestava que “s’ha continuat en la línia d’impuls i consolidació d’un producte turístic més competitiu i especialitzat capaç de captar nous mercats i nous segments; i que afavoreixi i generi confiança a la inversió amb l’objectiu d’enfortir l’economia local”. Apuntava en aquest sentit que “s’han desenvolupat polítiques que han afavorit inversions importants, donant suport a la iniciativa privada, i s’han impulsat  infraestructures i projectes de ciutat, que han de servir també per crear economia productiva”. Projectes fets realitat com el Shambala de Port Aventura, el Complex de Futbol Salou , l’Escola Internacional, la remodelació i millora de càmpings i hotels, han suposat inversions privades que ajudaran a qualificar i posicionar Salou i a desestacionalitzar la temporada.

L’alcalde també es referia a projectes d’inversió comercial com el futur gran centre alimentari del Vial del Cavet o el centre comercial de la Duana com a dinamitzadors del sector del comerç que poden ajudar a fidelitzar el client, a més de les obres de remodelació del Nucli Antic que han donat un nou atractiu a la zona.

En aquest sentit Granados manifestava que “tenim encara un repte i una assignatura pendent que és reforçar i donar un nou impuls als sectors comercial i gastronòmic, com elements diferenciadors i de qualitat de la nostra oferta, adaptant-los a les noves demandes i hàbits del turisme”. Esmentava les campanyes de Sabor Salou i Gastrotour com iniciatives especialitzades que projecten la imatge i l’oferta dels nostres comerços i establiments de la restauració”.

 

En el camp de la planificació i la gestió de nous projectes i infraestructures que també dinamitzaran i reconvertiran Salou, va apuntar la segona fase del Camí de Ronda, per la qual està pendent una reunió amb el Ministerio de Medio Ambiente; el projecte de canalització i desviament del Barranc de Barenys, que permetrà desenvolupar el Pla Parcial del Sector 03, un sector estratègic que preveu una implantació turística i hotelera de gran qualitat (204.000 m2), una Ciutat Esportiva amb un complex esportiu de grans dimensions que ajudarà a desestacionalitzar la temporada (93.000 m2); una zona de serveis i parc de negocis; i naus d’indústria aparador.  També va apuntar el projecte d’Eix Cívic, que preveu

la construcció d’una gran avinguda comercial i de serveis; així com la construcció d’un nou port esportiu de 920 amarres a la “pedrera” i la reforma i millora de l’actual port urbà.

La reunió del Consell es va iniciar amb la benvinguda de l’alcalde al nou membre d’aquest òrgan que es va incorporar ahir, Lluís Rullán, que és l’actual President Executiu de Lumine (Mediterrànea Beach & Golf Community) i conseller de Port Aventura Entertainment, S.A. Recordem que havia estat anteriorment President Executiu de Port Aventura.

Galeria d'imatges

premsa2.JPG
premsa1.JPG
premsa1.JPG
premsa2.JPG

Document Actions