Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’alcalde de Salou assegura que el projecte de Hard Rock queda avalat per la sentència del TSJC

dimecres 30 setembre 2020

 
La sentència només anul·la una zona de serveis i zones verdes del sector 01 del Pla Director
 
L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat avui, respecte a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) relativa a Hard Rock, coneguda ahir dimarts al vespre, que “al municipi de Salou no existeix cap zona qualificada de risc per part de la indústria química”. Així, la sentència “no altera el projecte de Hard Rock, sinó que l’avala”.
 
Granados ha explicat que la sentència “només afecta als aspectes de zona verda i d’equipaments del sector 01 del Pla Director”, i que la resta de dit projecte, la gran illa, “queda avalat” per aquesta. 
 
L’alcalde de Salou ha assegurat que el problema de l’afectació de risc de les zones verdes i dels equipaments “se solventarà procedint a la seva reubicació en altres espais lliures de risc”. Es tracta, doncs, d’una qüestió de procediment administratiu, en què la Generalitat de Catalunya “ha de començar a treballar, amb una modificació del Pla Director que ja estava prevista”. Així, si tot va bé, “Hard Rock podria començar-se a construir d’aquí a un any”, apunta Granados, que lloa el projecte turístic en la mesura que “no genera cap mena de perill, risc, ni contaminació”.
 
Així mateix, “la sentència arriba en un moment oportú” i “si no es cansa Hard Rock i aporta l’adquisició dels terrenys, d’aquí a un any podrem veure les màquines treballant en la construcció d’aquesta gran obra”, ha assegurat. Una obra que “és molt important per a Salou, la Costa Daurada, Tarragona i pel propi país; que generarà molts llocs de treball i que desestacionalitzarà la temporada turística, atès que possibilitarà contractes laborals de tot l’any". En aquest sentit, Granados s’ha referit al terme “sostenibilitat laboral”.
 
Finalment, l’alcalde ha demanat responsabilitat a totes les parts “perquè no generin més impediments inútils, que només signifiquen retards o riscos perquè la inversió prosperi”.
 
I responsabilitat, també, al Govern de la Generalitat de Catalunya perquè reinicïi el procediment administratiu adequat per reubicar les zones que la sentència diu que es troben dins de l’àmbit de risc químic. 

Galeria d'imatges

Sector 01 Hard Rock. afectació sentència.png
pdu_crt_ai3_o03_1_qualificacio_ambit_global_crt.jpg

Document Actions