Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’alcalde de Salou assisteix a l’arrencada de les obres de Carles Buïgas, que milloraran la qualitat de vida de residents i visitants i dinamitzaran el comerç de la zona

dimecres 23 setembre 2020

La primera fase, que durarà fins el 30 d’abril de 2021, inclou 500 metres lineals i té un pressupost de 2.364.762,20 euros, aportats, íntegrament, per l’Ajuntament de Salou

Segons Pere Granados ‘és un projecte de ciutat que forma part del treball que s’està duent a terme per tal que Salou sigui un municipi turístic intel·ligent i sostenible’

El regidor de Gestió del Territori i Habitatge, Marc Montagut, ha destacat el concepte de modernitat que caracteritzarà el carrer, ‘que serà pel gaudi de les persones’, transformarà la fesomia de la zona i beneficiarà el teixit comercial, gràcies a la nova estructura


L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha visitat aquest matí les obres del carrer Carles Buïgas, un projecte que, en la seva totalitat, consistirà en la renovació integral d’aquesta via, la qual s'arranjarà en dues fases; la primera d’elles ja s’ha començat.

Aquesta primera fase va des de l’inici del mateix carrer Carles Buïgas, a tocar amb la plaça de la Font Luminosa i l’avinguda Andorra, i fins al carrer Murillo. Són uns 500 metres lineals, amb una amplada mitjana de 12-13 metres.

El termini total d'execució de les obres d’aquesta primera fase culmina el 30 d’abril de l’any que ve. El pressupost és de 2.364.762,20 euros, aportats íntegrament per l’Ajuntament de Salou. L’empresa constructora és Rogasa. L’empresa TADEC S.L.P. ha estat l’encarregada de redactar el projecte i la que dirigeix les obres contractades per part de l’Ajuntament.

L’alcalde Pere Granados ha manifestat “l’obra de renovació de Carles Buïgas és un projecte de ciutat que forma part del treball que s’està duent a terme per tal que Salou sigui un municipi turístic intel·ligent i sostenible”.

Granados ha assenyalat que el carrer de Carles Buïgas, “com a eix principal de la zona més turística de Salou, serà objecte de renovació, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels residents i visitants, la principal prioritat”, i també, pel que fa a la sostenibilitat urbana; i “de convertir els espais públics en espais de convivència, que van en detriment de les rodes, però a favor de les persones”. Així mateix, “la nova obra servirà per dinamitzar el comerç”, ha afirmat.

L’alcalde ha argumentat que “estem creant espais de convivència entre els residents i els turistes”, i aquest fet “facilita molt més la integració al nostre municipi i la bona relació que mantenen”.

Finalment, ha recordat que l’obra de Carles Buïgas és producte d’un procés de participació ciutadana. En aquest sentit, cal dir que s’han tingut en compte diferents suggeriments que han estat recollits, com fer més gran el calaix per tal que hi hagi un millor desguàs i altres aspectes relacionats amb l’estètica i la funcionalitat del carrer.

Per la seva banda, el regidor de Gestió del Territori i Habitatge, Marc Montagut, ha destacat el concepte de modernitat que caracteritzarà el carrer, “que serà pel gaudi de les persones”, transformarà la fesomia de la zona i beneficiarà el teixit comercial, gràcies a la nova estructura.

Les obres tindran una afectació al trànsit rodat. Algunes de les alternatives per a l’aparcament, mentre durin aquestes, seran el pàrquing del carrer Carles Buïgas, cantonada amb carrer Torremolinos; i també el pàrquing del carrer Pompeu Fabra, recentment millorat.

La segona fase, que es farà posteriorment, abarcaria des de l’alçada del carrer Murillo fins al carrer Torremolinos.

A més de fer la zona de vianants, s’implantarà un model d’urbanització que aportarà valors afegits a la zona, millorarà la imatge urbana i les necessitats dels residents. També augmentarà el seu atractiu de cara als comerços, restaurants i altres activitats existents, per convertir el carrer i les rodalies en un dels referents de l’activitat turística i comercial del municipi.

En aquesta primera fase es construiran 6.500 m² de pavimentació d’asfalt polit, amb diverses tonalitats de colors i textures, distribuïdes conformant unes figures triangulars i una geometria atractiva. És un paviment modern, continu, molt utilitzat als països centreeuropeus. També s’instal·laran 70 nous bancs per descansar.

Així mateix, s’implantaran elements de confort que aportin qualitat urbana al carrer. Així, es plantaran 85 nous arbres de diverses mides i coloracions, per tal d’accentuar la sensació d’ombra a les àrees de passeig. Les varietats arbòries es posaran formant grups “efecte bosquet”. Estem parlant d’espècies com el tell argentat, el lledoner, la bauhinia purpúria i la prunera vermella.

També es col·locaran fanals de diversos estils, grandàries i formes per fer més atractiva la il·luminació exterior. I s’instal·laran papereres i zona d’aparcament de bicicletes.

L’activitat principal que es desenvolupa al carrer Carles Buïgas i a la majoria de carrers adjacents està relacionada amb l’oci lúdic i turístic: hotels, apartaments, restaurants, bars, etc.

Cal dir que amb una llargada, aproximadament, d’un quilòmetre i 200 metres, el carrer Carles Buïgas és la prolongació natural del passeig de Jaume I i l’encarregat d’enllaçar-lo amb l’entorn de la platja dels Capellans i vertebrar, per tant, el barri est de Salou.

Des d’aquest passat dilluns, dia 21 de setembre, fins al 15 de desembre, aproximadament, hi haurà un tram especialment afectat del carrer, que comprèn des del Parc de la Ciutat fins al carrer Saragossa. Aquest tram estarà totalment tallat al trànsit perquè es comença per aquí el moviment amb la maquinària pesada. A partir del 15 de desembre continuaran les obres fins el tram del carrer Murillo.

Des de desembre fins a finals d’abril tot el carrer Carles Buïgas, des del carrer Murillo fins al carrer Saragossa, romandrà transitable per a les persones, però intransitable pels vehicles.

Galeria d'imatges

2.jpg
3.jpg
4.JPG
6.JPG
7.jpeg
11.jpeg
12.jpeg
14.jpeg
15.jpeg
18.jpeg

Document Actions