Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’alcalde de Salou clausura la formació dels voluntaris a la Patrulla Jove

Els 15 joves que en formen part han rebut una formació específica en àrees com ordenances cíviques o informació de la ciutat

divendres 12 juliol 2013

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha clausurat la formació dels 15 joves voluntaris que properament informaran i realitzaran feines assistencials a la ciutat de Salou donant suport a la Policia Local. Els joves han rebut un total de 20 hores de formació i la setmana vinen iniciaran un període de pràctiques als carrers acompanyats d’un agent.  En aquest acte també ha estat present la regidora de Participació Ciutadana, Maria Jose Rodríguez i el Cap de la Policia Local de Salou, Jose Luis Gargallo juntament amb el professorat que ha impartit la formació.

L’alcalde de Salou, ha explicat que “es tracta d’una iniciativa que busca la implicació dels joves a la seva ciutat i és un orgull veure les ganes i predisposició que tenen de col•laborar” i ha afegit que “em satisfà veure que els joves de Salou estan tan motivats per realitzar una tasca altruista al servei de la nostra ciutat i per això, avui volem reconèixer aquesta voluntat”.

Durant la setmana de formació s’ha estudiat l’ordenança cívica del municipi, aspecte a considerar pel que fa al civisme, primers auxilis, continguts en mobilitat i coneixement de l’entorn de la ciutat: monuments i ubicacions rellevants carrers. El Cap de la Policia Local de Salou, Jose Luis Gargallo ha explicat que “ a més d’aquests continguts s’ha abordat amb els voluntaris diferents problemàtiques regulades a l’ordenança com el ‘botellon’ entre la joventut perquè entenguin perquè està regulat dintre de la ordenança cívica, en definitiva hem realitzat una feina també pedagògica que creiem pot ajudar als joves a adquirir un valors”.

Els 15 joves han llegit una carta agraint l’oportunitat oferida per l’alcalde de Salou i la Corporació per poder participar en aquesta iniciativa. “Estem segurs que aquesta experiència serà única e inoblidable, per això volem donar les gràcies a les persones que ens han donat el seu suport, per confiar en nosaltres” ha llegit els joves. Cal recordar que les tasques seran bàsiques, de caràcter informatiu, assistencial o cívic i sempre supervisades per algun policia, que li donarà suport en tot moment. Les funcions principals seran les d’ informar al ciutadà, tasques de vigilància en prevenció, col•laboració en actes que es realitzin al municipi o informar sobre actes incívics que visualitzin al agents policials.

Galeria d'imatges

premsa1.JPG
premsa1.JPG

Document Actions