Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’alcalde de Salou demana a la ciutadania que sigui responsable i solidària amb les mesures de seguretat i control per fer front a la COVID-19

divendres 30 octubre 2020

Pere Granados ha signat avui divendres un ban dirigit a la població salouenca, en què recorda les principals indicacions de protecció i seguretat per a les persones

L’alcalde manifesta que ‘és responsabilitat de tots i totes que la nostra actitud sigui la correcta per fer front a aquesta pandèmia, i que el nombre de contagis no s’estengui, sense control’

 

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha signat avui divendres, 30 d’octubre, un ban, relatiu a les mesures de protecció i seguretat per a les persones, per tal de prevenir qualsevol tipus de contagi de la COVID-19.

Granados demana a la ciutadania que sigui molt responsable i solidària amb les mesures i recomanacions de les autoritats sanitàries, per evitar nous contagis, i protegir la salut de les persones. Per l’alcalde, “és responsabilitat de tots i totes que la nostra actitud sigui la correcta per fer front a aquesta pandèmia, i que el nombre de contagis no s’estengui, sense control”.  

En l’escrit, l’alcalde també posa de relleu les diferents mesures establertes actualment, com són l’ús de la mascareta; la distància de seguretat interpersonal, d’1,5 metres; i el rentat de mans amb aigua i sabó o gel hidroalcohòlic, després de manipular o tocar objectes aliens. Granados també assenyala la importància de substituir el treball presencial pel teletreball, sempre que sigui possible.

Pel que fa al confinament nocturn, el ban recorda que no es pot circular pel carrer de les 22 h a les 6 h del matí, atesa la imposició del toc de queda, amb motiu de l’estat d’alarma; i que, també, queda restringida l’entrada i sortida del municipi des de les 6 h del divendres i fins a les 6 h del dilluns, i l’entrada i sortida del territori de Catalunya, sense motiu justificat.

Cal dir que les reunions podran ser, com a màxim, de 6 persones. Caldrà, per tant, limitar els contactes i relacions socials a aquells que siguin estrictament necessaris; i procurar que els espais tancats que es comparteixin amb altres persones estiguin ben ventilats.

D’altra banda, el ban de l’alcalde indica que als comerços de menys de 800 m² i mercats no sedentaris, es permet un 30% de l’aforament. Tanmateix, resten tancats els centres comercials, excepte les farmàcies, les ortopèdies, les òptiques, els centres veterinaris i d’alimentació que es trobin a dins. També resten tancats els serveis de bellesa, excepte les perruqueries.

A més, els establiments de restauració només podran fer lliuraments a domicili, fins a les 23 h, o recollida al local amb cita prèvia. Els restaurants dels hotels seran oberts, però només als clients.

Pel que fa als actes religiosos i cerimònies civils, es permet un 30% de l’aforament. Cal destacar que demà dissabte, dia 31 d’octubre, i l’1 de novembre, no hi haurà restricció de mobilitat als cementiris.

Així mateix, resten obertes les escoles i els instituts, i se suspenen les activitats extraescolars i esportives no organitzades pels centres educatius.

Document Actions