Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’alcalde de Salou denuncia la manca de recursos de la Generalitat per a la política lingüística

Més d’un centenar de persones s’han quedat sense poder matricular-se als cursos del servei local de català per la manca de professors

dijous 14 gener 2010

Més d’un centenar de persones interessades en aprendre el català s’han quedat aquest matí sense plaça al Servei Local de Català per a poder cursar els cursos de nivell inicial i de bàsic 1. L’oficina, que depèn del Centre de Normalització Lingüística de la Generalitat, s’ha vist desbordada avui per les llargues cues en el primer dia de matrícula per a nous alumnes. Es dóna la circumstància que les places que s’ofertaven en els diferents nivells –unes 230- s’han ocupat ja durant els dos primers dies de matrícula per a antics alumnes i avui des de primera hora del matí moltíssimes persones que s’han acostat al servei han vist com no podien fer res més que apuntar-se per a una llista d’espera.

L’alcalde, Pere Granados i el regidor d’Ensenyament, David Ninyà, han fet una valoració molt negativa de la resposta de la Generalitat de Catalunya tot recordant que fa uns quatre mesos –en una reunió amb el departament de política lingüística- ja van advertir-los del col·lapse que hi hauria en el servei si no s’incrementava el nombre de professors i per tant, d’atenció als alumnes. “Des d’aquí vull denunciar la hipocresia de la política lingüística de la  Generalitat perquè no posa els recursos necessaris per tal que la gent que està disposada a aprendre el català ho pugui fer en condicions”, lamentava el màxim responsable municipal. “Demanem que la Generalitat posi els professors necessaris i que assumeixin el cost dels 2/3 del sou com marca el conveni però vull advertir que l’Ajuntament està disposat a fer costat a les persones que volen aprendre la nostra llengua i que si el Centre de Normalització Lingüística (CNL) no posa els mitjans serà l’Ajuntament qui contracti el professorat necessari”, ha explicat el batlle de Salou.
De fet, aquest mateix matí, en una conversa telefònica amb la directora del CNL de Tarragona, Rosa Ibarz, Granados ja ha fet extensiu el malestar per aquesta situació.
Per la seva part, el regidor d’Ensenyament, David Ninyà, lamentava que “havent avisat al CNL i esperant una resposta favorable encara no hagin donat una resposta a una necessitat evident”, deia.  El mes de gener de 2009 ja es van quedar unes 115 persones en llista d’espera i, finalment, es va resoldre amb la contractació d’un tercer professor i l’ampliació d’un curs de grau inicial.

Document Actions