Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’alcalde de Salou denuncia que 'dirigents territorials del PP han obstaculitzat i avortat el projecte del camí de ronda per motius estrictament polítics’

Malgrat tenir el compromís del Ministerio de Medio Ambiente de poder comptar amb una partida per realitzar alguna actuació aquest 2014, es confirma que tampoc hi haurà dotació

dijous 20 febrer 2014

L’Ajuntament, d’acord amb el Ministerio de Medio Ambiente i la Direcció Provincial de Costes, va reunificar les dues fases pendents del projecte en una, rebaixant la inversió de 6 a 4 milions d’euros;  per tal de fer possible el reinici de l’obra el 2013.

L’Ajuntament també havia donat noves solucions per avançar i no deixar paralitzada l’obra amb petites actuacions de prop de 400.000 euros, que permetrien condicionaments i arranjaments puntuals al llarg de tot el recorregut, i poder obrir el pas al públic.

Malgrat tenir el compromís del Ministerio de Medio Ambiente de poder comptar amb una partida per realitzar alguna actuació aquest 2014, es confirma que tampoc hi haurà dotació.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, junt amb diversos regidors del govern municipal de Salou han comparegut avui en roda de premsa per denunciar la “situació de paralització” en la que es troba en aquests moments el camí de Ronda. L’alcalde ha volgut manifestar la seva preocupació “per l’incompliment reiterat en la tramitació i la licitació de les obres pendents, tal i com s’havia convingut en successives reunions amb el Ministerio de Medio Ambiente”. El batlle ha assegurat que “aquesta situació de paràlisi no obeeix a cap problema tècnic ni pressupostari, sinó a una clara intencionalitat d’obstaculitzar i avortar el projecte per motius estrictament polítics del PP”.

 

Granados ha insistit que “malgrat l’esforç per part d’aquesta alcaldia i dels serveis tècnics municipals de donar una major viabilitat econòmica i agilitat tècnica al projecte, el grup municipal del PP no ha demostrat cap interès ni voluntat de col·laboració per fer arribar la preocupant situació de bloqueig que pateix aquest important projecte, als seus líders territorials i representants institucionals”. Actitud, afegia, que “una vegada més demostra deslleialtat no solament al pacte de govern sinó manca de sentit de la responsabilitat i de cooperació institucional per defensar els interessos generals de Salou”.  

 

El batlle ha explicat com en una darrera trobada es va acordar desglossar i planificar en el tram pendent un total de 5 accions per tal de remodelar accessos i senders, simplificant al màxim l’obra civil i deixant el cost del projecte en 400.000 euros. A més, amb el compromís afegit de l’ajuntament de cofinançar un 10% de l’obra. L’inici dels treballs havia de passar per dos trams de 200.000 euros de pressupost; els quals ara, s’ha confirmat que tampoc estan disponibles. “Això ens evidencia que no hi ha una voluntat política que aquesta obra no es realitzi en tant jo sigui alcalde de Salou. Nosaltres treballem per defensar els interessos de Salou i de la ciutadania i ens trobem amb aquesta lamentable situació”.

L’alcalde, finalment ha reclamat –des de Replanells, el darrer tram de camí de Ronda executat i finalitzat el 2010- que “el Ministeri dugui a terme una nova reprogramació i un calendari d’execució on es concretin actuacions de les obres pendents; i instem als representants territorials del PP i als representants institucionals del govern central, que prioritzin aquells projectes que tinguin una dimensió econòmica i ajudin a consolidar el sector turístic que és un dels motors de l’economia del territori, i tinguin present que el “camí de ronda” és un projecte que forma part important del conjunt d’elements que conformen el nostre producte i model turístic acreditat com a marca de turisme familiar”.

 

Història

 - La redacció i l’aprovació d’aquest projecte d’interès per la ciutat va ser possible per l’estreta col·laboració entre l’Ajuntament de Salou, el Ministerio de Medio Ambiente i la Direcció Provincial de Costes.

Compromís: l’administració central es faria càrrec del cost de les obres (previstes inicialment en tres fases), i l’Ajuntament de les expropiacions necessàries.

 

- 2010: Fruit d’aquest compromís el 17 de desembre s’inaugurava la primera fase del projecte de “camí de ronda”.

Compren el tram entre “els Pilons” (c/ de Colón) i la cala dels Llenguadets, que juntament amb el tram de la platja Llarga realitzat amb anterioritat, es donaven per enllestits quasi 2 km d’aquest passeig vora mar, fins la zona dels Replanells, coneguda com Punta Dorada, amb una inversió de 2’8 milions d’euros.

 

- 2011: Amb la finalitat de reduir la despesa i costos d’execució de l’obra, reduir les afectacions per expropiacions i minimitzar l’impacte sobre el territori i la natura,  l’Ajuntament proposa modificar i unificar el projecte pendent en una sola fase, i s’acorda amb el Ministeri la revisió del projecte.

 La tardor de 2011 s’establia un compromís per desenvolupar el projecte al llarg del 2013 en base a les modificacions introduides, alhora que s’arriba a l’acord de dotar de petites partides per anar realitzant i avançant actuacions als accessos.

 

- 2012: acord que seria ratificat el març arran d’una visita del Ministeri a l’Ajuntament de Salou per conèixer els canvis redactats pels STM segons indicacions del propi Ministeri. El projecte modificat quedaria enllestit i es lliura al Ministeri el juny de 2012 per a la seva definitiva aprovació i tramitació.

La fase del projecte pendent, que compren des dels Replanells fins a la zona del Recó (la Pineda), de 4’5 Km de recorregut, completaria aquest passeig natural, i contempla un pressupost de 4’2 milions d’euros, suposant una rebaixa i estalvi econòmic important. Una segona fase d’obres per la qual des d’alcaldia s’ha fet un gran esforç per garantir la seva continuïtat en diversos contactes amb el Ministeri i la Direcció de Costes.

 - 2013: En una darrera reunió celebrada a l’alcaldia el desembre de 2013, un cop ja s’havia incomplert el termini previst i les actuacions compromeses (inclosos els accessos), representants del Ministerio tornen a manifestar que dotarien de pressupost que permetés la realització d’alguna actuació als accessos aquest present exercici 2014. (divisió del total de l’obra pendent en 5 projectes simplificats valorats en 400.000 totals)

 2014: A data d’avui el Ministerio no ha dotat ni donat a conèixer cap pressupost ni partida destinada a actuacions dins el marc del projecte de “camí de ronda”.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

201311_P6813-03_5000_TRAMS_CAMI_RONDA.jpg
DSCN4643.JPG
DSCN4655.JPG
DSCN4655.JPG
DSCN4640.JPG

Document Actions