Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’alcalde de Salou dona la benvinguda a 20 persones del programa d’inserció laboral

L’acció va adreçada a la inserció de persones aturades de llarga durada que han exhaurit la prestació per desocupació

divendres 15 febrer 2013

L’alcalde de Salou, Pere Granados, i el regidor de Gestió Econòmica, Ocupació i Noves Tecnologies, Jesús Barragán han donat avui la benvinguda a les  persones que inicien el Programa ‘Ocupació per a persones aturades de llarga durada 2012-2013. En total, s’incorporen 20 persones del municipi majors de 25 anys que estaven en situació d’atur durant més de 12 mesos.

L’alcalde de Salou ha volgut traslladar un missatge d'optimisme als membres d’aquest programa als quals ha dit que “esperem que aquesta acció sigui una oportunitat per a totes les persones que en formen part i puguin sortir de la situació d’atur que tan castiga a les famílies per la crisis”.  Per la seva banda, el regidor de l’Àrea, Jesús Barragán, ha remarcat que “la inserció és una de les prioritats d’aquest govern és fomentar l’ocupació amb polítiques actives, i aplicant programes i mesures que ofereixin feina a persones que més ho necessiten”.


Aquest programa va adreçat a la inserció per a persones aturades de llarga durada amb l’objectiu d’afavorir la inserció laboral d’aturats que hagin exhaurit la prestació per desocupació i/o subsidi, mitjançant l’adquisició de coneixements elementals d’un ofici i recursos per la recerca de treball. Compta amb 20 persones del municipi majors de 25 anys que estaven en situació d’atur de més de 12 mesos. L’especialitat serà per a la instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes.

El programa té una durada de 15 mesos i està finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya de la Generalitat i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Salou. En aquests programa, la part de formació professionalitzadora la impartirà la empresa CEP FRADA especialitzada en formació del sector. El programa disposa del suport del personal de l’àrea de l’Ocupació de l’Ajuntament els quals duran a terme ajudes complementàries als interessats en com buscar feina, com redactar un C.V. o com comportar-se en una entrevista de feina; entre d’altres claus.

El programa de persones aturades de llarga durada està regulat per l’Ordre EMO/313/2012, de 9 d’octubre, un projecte subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el programa està finançat a càrrec de fons provinents de pressupostos general de l’Estat i cofinançat en  un 50% pel Fons Social Europeu, Programa Operatiu del Fons Social Europeu de Competitivitat Regional i d’Ocupació de Catalunya; i Programa Operatiu d’Adaptabilitat i Ocupació.

Galeria d'imatges

foto1.JPG
foto1.JPG

Document Actions