Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’alcalde de Salou dóna la benvinguda una vintena d’estudiants de l'Escola Cervantes de Rússia

Els estudiants acompanyats dels seus pares coneixen el municipi i els costums de la mà de l’Associació Russa Dostoievski

dijous 20 juny 2013

L’alcalde de Salou, Pere Granados, juntament amb la regidora de Cultura i Festes, Maria Jose Rodríguez han rebut avui una vintena d’estudiants russos que, fins el proper 30 de juny,  visitaran el municipi de la mà de l’associació russa Dostoievski.  En aquesta benvinguda, també han acompanyat a l’alcalde, el president de l’Associació russa, Antonio Rodríguez i la professora Yulia Karaseva de l’Escola Cervantes.

El batlle ha valorat molt positivament “aquesta iniciativa que busca fomentar l’intercanvi cultural i l’aprenentatge mutu” i ha animat als nens i pares a “descobrir les platges i l’entorn natural de Salou així com l’oferta lúdica”. Granados ha recordat que Salou és el municipi de l’estat espanyol que rep més turisme rus.

Aquesta associació porta col•laborant amb l’escola russa Cervantes quatre anys, desenvolupant programes culturals i educatius.  L’escola Cervantes és un centre educatiu situat a Moscou, amb una línia d'estudi en espanyol (castellà). Els estudiants d’aquesta escola, que existeix des de fa 50 anys,  compten amb un elevat nivell de castellà.

Aquest any és el primer any quan l'Associació acull un grup d'alumnes acompanyats pels seus pares i que s'allotgen a Salou. Els pares juntament amb els alumnes del Col•legi participen en les excursions culturals per Tarragona, Barcelona, Peñiscola; Casp i també altres activitats com són les visites a Port Aventura i al Parc aquàtic de la Pineda.Al Centre Rus Dostoievski les professores imparteixen classes de castellà amb els alumnes del Col•legi i desenvolupen activitats extraescolars amb els monitors del centre.

L’objecte del programa consisteix en la millora de l'idioma castellà i l'aprenentatge de la cultura i la història d'Espanya i Catalunya així com el coneixement dels costums actuals part dels alumnes del Col•legi Cervantes. El president de l’Associació, Antonio Rodríguez, ha agraït el suport institucional de l’Ajuntament a totes les iniciatives que busquen enfortir els llaços culturals amb Rússia.

L'Associació Dostoievski anualment acull alumnes de l'escola i els professors que els acompanyen. Durant l’estada, es  porta a terme un programa que integra classes d'espanyol, visites culturals i de gran interès històric a Catalunya. Els nens s'allotgen en famílies espanyoles i hispà russes de membres de l'Associació, per tal d'intensificar l'idioma castellà que és el que estudien a la seva escola, tenir una bona pràctica i millorar el seu nivell. 

Galeria d'imatges

foto_rusos.JPG
premsa.JPG
foto_rusos.JPG
premsa.JPG

Document Actions