Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’alcalde de Salou i la regidora de Serveis Educatius visiten l’Institut Marta Mata per avaluar la situació actual del centre i conèixer les seves necessitats

dimarts 17 novembre 2020

Pere Granados felicita la directora, Carme Moreno, i el seu equip directiu, pel bon funcionament del centre

La regidora Julia Gómez valora la seguretat de l’institut i els seus protocols d'actuació amb l’alumnat

 

L’alcalde de Salou, Pere Granados, i la regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez, s’han reunit, recentment, amb l’equip directiu de l’Institut Marta Mata, amb el què han mantingut una reunió de treball per tal d’analitzar la situació del centre en el moment actual, així com les seves necessitats i projectes de futur.

Durant la visita, l’alcalde i la regidora van felicitar la directora, Carme Moreno, i el seu equip, per la dinàmica de funcionament, que, actualment, consisteix en organitzar l’assistència, així com també usa el sistema de videoconferències, combinant, d’aquesta forma, les classes on line i les presencials, en aquest cas, al Batxillerat.

L’Institut Marta Mata, que imparteix Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat i Programes de Formació i Inserció (PFI), té ben establert un protocol per a casos de confinament, en què els alumnes utilitzen els aparells tecnològics de què disposen a les seves llars, -ordinadors i tabletes- pel qual poden seguir les classes amb aprofitament, a través de les corresponents connexions a internet.

Segons explicava l’alcalde de Salou, “ens trobem immersos en un panorama molt complicat, amb dificultats, i que exigeix molt de sacrifici”. Tanmateix, “ens en sortirem”, va assegurar.

Per la seva banda, la regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez, valorava la seguretat del centre Marta Mata, que, com a institut, aplica controls de temperatura a l’entrada i compta amb tres portes d’accés. 

Finalment, la directora del centre, Carme Moreno, afirmava que “les escoles són segures” i, en el cas del Marta Mata, “el centre està ben preparat per treballar amb els estudiants, si es repeteix un nou confinament”.

 

Exposició ‘Healther minds, smarter minds’

 

Durant la visita, la directora de l’escola i l’equip directiu van mostrar a l’alcalde i a la regidora una petita exposició sobre la qualitat dels aliments processats i el seu contingut en sucres; un interessant treball que s’emmarca dins del projecte d’investigació finançat per la Unió Europea “Healther minds, smarter minds”, dins del programa Erasmus + d’intercanvi d’alumnes, consistent en treballar de manera col·laborativa sobre temes com la nutrició, els esports i els hàbits saludables, entre estudiants de diversos països: Espanya, Portugal, Itàlia, Grècia i Lituània.

Aquest programa s’ha dut a terme durant els cursos 2018-2019 i 2019-2020, i s’ha executat emprant mitjans tecnològics, com l’skype i la plataforma etwinning, així com també a través de trobades presencials i viatges als països participants, amb la llengua anglesa com a primer vehicle d’expressió.

Actualment, l’Institut Marta Mata compta amb 480 alumnes i 52 professors i professores.

A la visita de les autoritats municipals hi van ser presents, a més de la directora, la cap d’estudis, Núria Grau; el secretari, Jordi Ximeno; i la coordinadora pedagògica, Belén Velasco.

 

Galeria d'imatges

1.JPG
4.JPG
2.JPG

Document Actions