Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’alcalde de Salou inaugura el curs de Socorrisme que fomenta l’ocupació entre els joves

Aquest projecte subvencionat pel SOC inclou un contracte laboral de sis mesos com a socorrista en instal•lacions aquàtiques

dimarts 11 febrer 2014

L’alcalde de Salou, Pere Granados, i la Directora dels Serveis Territorials d'Empresa i Ocupació a la demarcació de Tarragona, Carme Mansilla,  han donat la benvinguda als 10 joves que inicien avui la  formació teòrico-pràctica en Socorrisme en Instal•lacions Aquàtiques. En aquest acte, també ha estat present el regidor de Gestió Econòmica i Ocupació, Jesús Barragán així com l’equip docent que impartirà la formació. El curs inaugurat avui s’emmarca en el programa Joves per l'Ocupació, l’objectiu del qual és  millorar l’ocupabilitat d’aquest col•lectiu.  Es tracta d’un projecte subvencionat pel SOC, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha volgut felicitar als joves que finalment han superat les proves per poder participar en aquest curs i els ha animat a “aprofitar aquesta oportunitat que té, com objectiu, donar-los suport per aconseguir la seva ocupació”. El batlle ha destacat que “ des de l’Ajuntament de Salou, posem especial atenció en el col•lectiu dels joves pel que fa a ocupació i aquest programa que tirem endavant en col•laboració del SOC, és una mostra  d’aquesta voluntat.”  Granados ha a explicat que “es buscar dotar als  joves d’unes competències i coneixements perquè puguin desenvolupar una trajectòria professional que els permeti la inserció en el mercat laboral amb unes mínimes garanties d’estabilitat”.

En aquest curs, és duran a terme 350 hores formatives, 290  hores de les quals estaran destinades a formació teòric- pràctica en socorrisme, i 60 hores destinades a pràctiques formatives en entorn laboral no productiu. Superat aquest període formatiu, als participants en el projecte se’ls realitzarà un contracte laboral formalitzat per durada de 6 mesos en el sector de Socorrisme en Instal•lacions Aquàtiques, per tal de que puguin adquirir els coneixements pràctics necessaris per al desenvolupament adequats a l’ocupació de socorrista. L’empresa amb qui s’ha establert el conveni per impartir la formació teòrica i pràctica és Altesport S.L., ubicada al municipi. La formació és desenvoluparà a la Piscina Municipal de Salou i a la Platja de Llevant entre d’altres.

Per la seva part, el regidor de Gestió Econòmica i Ocupació, Jesús Barragán, ha explicat que “aquest és un programa més dels sis als que estem acollits donat que l’ocupació dels joves és prioritari i la política que estem desenvolupant en l’àmbit de la formació i ocupabilitat té aquest col.lectiu molt present” i “que és una bona oportunitat per tal de que joves en situació d’atur puguin obrir-se camí en el món laboral”.
Aquest projecte està subvencionat pel SOC, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu, d’acord amb el Programa d’Experiència Professional per a l’ocupació juvenil a Catalunya “Joves per l’ocupació”, regulat per l’Ordre EMO/293/2012 i modificada per l’Ordre EMO/270/2013

El programa Joves per l'Ocupació, l’objectiu del qual es millorar l’ocupabilitat i les oportunitats d’inserció dels joves de Salou,  es va iniciar a Salou el desembre de 2013 i s'allargarà fins a l’abril de 2015. El programa que  inclou experiència pràctica en empreses, compta amb una desena de participants del municipi  d’entre 16 i 25 anys en situació d’atur, que no disposen del graduat en ESO, o aquelles que, malgrat l‟han obtingut, no han continuat amb els estudis postobligatoris i han abandonat el sistema educatiu.

 

Galeria d'imatges

premsa.jpg
premsa.jpg

Document Actions