Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Alcalde de Salou inaugura les III Jornades Tècniques de Teràpies amb Animals.

Diferents entitats i centres realitzaran xerrades on explicaran la seva experiència sobre les teràpies assistides amb gossos

dijous 03 juny 2010

L’alcalde de Salou, Pere Granados, juntament amb la regidora de Salut i Medi Ambient, Montserrat Porter, han inaugurat avui les III Jornades Tècniques sobre ‘Interaccions Terapèutiques i Educatives amb Animals’ que es desenvoluparan avui i demà al Palau de Congressos. El senador per la província de Tarragona, Josep Maria Maldonado ha participat en la inauguració de les jornades juntament amb Jaume Marí, el director de l’Associació de Paràlisis Cerebral de la Muntanyeta i Alexia Falcó directora de Carelia Vía Social.

En aquestes jornades es donarà a conèixer els programes específics de teràpies assistides amb gossos. L’alcalde ha destacat a l’acte inaugural que" esforç i la interessant labor en camps tan diversos com l’educatiu, el social o el de la salut, amb l’aplicació de teràpies específiques d’interacció amb animals de companyia" i ha afegit que "aquestes teràpies tenen un gran poder benefactor sobre un pacient o sobre l’estimulació i millora dels sentits i les emocions en persones de totes les edats." Per la seva part, el senador ha agraït que la ciutat de Salou tingui la sensibilitat de donar suport a aquest tipus de jornades i ha assegurat que "soc un animalista defensor dels drets dels animals i dels beneficis de les teràpies aplicades per a les persones".

En aquest cicle, diferents professionals d’àmbits com la salut, l’educació, el treball social i la integració compartiran les seves experiències en aquest projectes amb animals.
Durant els dos dies que durarà l’experiència, diferents entitats i centres realitzaran xerrades on explicaran la seva experiència sobre les teràpies assistides amb gossos per a persones de la tercera edat, amb discapacitats intel·lectuals i físiques o col·lectius com el penitenciari. Entre les xerrades que es desenvoluparan hi haurà ‘El treball amb gossos per a la estimulació primerenca a la paràlisis cerebral"; "Programa de teràpia assistida amb animals en Autisme" o "Treball terapèutic amb animals per a nens i joves en un Centre Residencial d’Acció Educativa".

Carelia Vía Social

impulsa el projecte ‘Tan Amics’ que neix després d'anys de treball en teràpies assistides amb animals i activitats escolars de sensibilització, com a resposta a necessitats específiques i d'aplicació pràctica de les interaccions amb animals en els diferents àmbits de la nostra societat.

Document Actions